2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Misafirliğe gittikleri evi soydular!

Adana'da misafirliğe gittikleri evin sahibinin para ve cep telefonunu çaldıkları iddia edilen 2 kişi, sahte plakalı otomobille kaçarken biri yaralamalı 3 kazaya karıştıktan sonra yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Ömer A. ile Yağmur B., merkez Seyhan ilçesi Yurt Mahallesi'nde yaşayan Rabia E.'nin (33) evine misafirliğe gitti. İddiaya göre, bir süre sohbet ettikleri Rabia E.'nin dalgınlığından yararlanan Ömer A. ile Yağmur B., evde bulunan 2 bin 500 YTL ile cep telefonunu aldıktan sonra evden ayrıldı.

Parası ile cep telefonunun çalındığını fark eden Rabia E., zanlıların evinin önünden hareket eden 35 AR 2358 plakalı otomobilin peşinden koştu. Rabia E., aracın uzaklaşması üzerine polisi arayarak yardım istedi. Bölgedeki polis ekipleri, Karafatma Caddesi üzerinde olduklarını tespit ettikleri aracı takibe aldı. Mücahitler Caddesi üzerinden Çukurova Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne kadar süren kovalamaca sırasında, polisten kaçan araç biri yaralamalı 3 ayrı kazaya karıştı.

Hastane bahçesinden çıkarak Adana Valiliği yönüne hareket eden araç polis ekipleri tarafından durduruldu. Polis ekipleriyle birlikte zanlıları bir taksi ile takip eden Rabia E., yakalanan Ömer A. ile Yağmur B.'ye tepki gösterdi. Zanlılardan Ömer A.'nın yanındaki kadını tanımadığını söyleyen Rabia E., kendisine misafirliğe gelen bu kişilerin evinden cep telefonu ile 2 bin 500 YTL parasını çaldığını iddia etti. Gözaltına alınan zanlılar emniyete götürülürken, yapılan incelemede hırsızlık zanlısı Yağmur B.'nin ailesinin İzmir'de yaklaşık 2 ay önce polise başvurarak kızlarının kayıp olduğunu bildirdiği öğrenildi.

Yağmur B.'nin alınan ifadesinde İzmir'de tanıştığı Ömer A. ve Ülkü N.K.'nin (32) iş vaadiyle kendisini Adana'ya getirdiklerini, Rabia E.'nin evinde de fuhuşa zorlandığını ileri sürdü. Bu arada, Ömer A. ile Yağmur B.'nin çaldığı iddia edilen para ve cep telefonuna ulaşılamadı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

.
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2008 Salı 12:19:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?