4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

MMO kurs düzenliyor

Makine Mühendisleri Odası (MMO) Adana Şubesi üyelerine, “Elektrikli Asansör Son Muayene Eğitimi” verildi.

MMO Şube Başkanı Hüseyin Atıcı, eğitimlerin aralıksız devam ettiğini, daha önceden planlandığı biçimiyle meslektaşlarına yönelik ihtiyaç duyulan kursların yapılacağını söyledi. Atıcı, "V. Ulusal İş Sağlığı ve Güvenliği Kongre ve Sergisi"nin 16-18 Nisan tarihleri arasında yapılacağını ve hazırlıkların da tamamlandığını ifade etti.

MMO Adana Şubesi Toplantı Salonu’nda, konuyla ilgili yetkin mühendisler, firma sahipleri ile son muayene yetkisi olanların katıldığı “Elektrikli Asansör Son Muayene Eğitimi” 3 gün devam etti.

Eğitimde; katılımcılara asansör teknik dosyasının hazırlanması, son muayene sırasında alınması gereken iş güvenliği tedbirleri, asansörün teknik dosya ile uygunluğunun incelenmesi, son muayene formu kullanımı ve uygulama yöntemleri öğretildi. Eğitim süresince ayrıca; kursiyerlere teknik dosyanın içeriğinin açıklanması, iş güvenliği tedbirleri, elektrikli asansör son muayene formu, kuyu dibi, kabin durak kapıları, kabin üstü, makine dairesi, saha uygulaması ve son muayene raporlaması anlatıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Mart 2009 Salı 10:28:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?