2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

MNG Kargo eğitime destek olacak

MNG Kargo, plastik poşetlerin toplanarak geri dönüşümünün sağlanmasını amaçlayan "Kargo Poşetleri Kutuya, Çocuklar Okula" projesiyle her ay bir okul yaptırmayı hedefliyor.

MNG Kargo Genel Müdür Danışmanı Fatıman Yücel, Adana Bölge Müdürü Yaşar Öz ile birlikte Hilton Oteli'nde düzenlediği basın toplantısında, Türkiye genelinde 20 bölge müdürlüğü, 26 aktarma merkezi, 600 şubesi, 6 bini aşkın çalışanı, 8 kargo uçağı ve 2 bini aşkın karayolu aracı ile bin 100 yerleşim birimine hizmet götüren MNG Kargo'nun bütün bu çalışmalarını yürütürken içinde bulunduğu gezegenin sorunlarıyla da yakından ilgilendiğini ve sürdürülebilir kalkınmayı sağlamak için kendi bünyesinde çevre dostu sosyal sorumluluk projelerine imza attığını belirtti.

Bu projelerden biri olan "Kargo Poşetleri Kutuya, Çocuklar Okula" projesinin, plastik poşetlerin toplanarak geri dönüşümünün sağlanmasını amaçladığını ifade eden Yücel, proje sayesinde kargo sektörünün ayda 20 milyon olan plastik poşet tüketiminin çevreye zarar vermesinin önleneceğini kaydetti.

Geri dönüşüm kutularının kargo sirkülasyonunun yoğun olduğu 20 bin noktaya yerleştirildiğini ifade eden Yücel, "1 ay içerisinde 30 bin adet geri dönüşüm kutusu dağıttık. Bunu 3 ay içerisinde 100 bine çıkarmayı hedefliyoruz. Toplanacak kargo poşetleri daha sonra lisanslı firmalarda geri dönüştürülecek ve ekonomiye tekrar kazandırılmasıyla elde edilecek katma değer ise Milli Eğitim Bakanlığı'nca belirlenerek ihtiyaç hissedilen yerleşim merkezlerinde okul yapımı için harcanacak. Belirli bir kotanın üzerinde atık poşet toplayarak, projeyi destekleyen bireyler ya da kuruluşların adlarına ağaç dikilecek. Çocuklarımıza fırsat eşitliği sağlanacaktır" dedi.
Yücel, sistem oturduğunda projeden elde edilecek gelirle ayda en az 1 okul yaptırılabileceğini kaydetti. Fatıman Yücel, MNG Kargo sponsorluğunda hazırlanan, yapımcılığını Nebil Özgentürk'ün üstlendiği "Kentlerin Dili" isimli televizyon programıyla ilgili de bilgiler verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 17:11:13
Güncelleme :15 Ekim 2008 Çarşamba 17:13:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?