3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

MNG Kargo hedef büyüttü

MNG Kargo Genel Müdürü Aslan Kut, MNG Kargo'nun dünya şirketi olma yolundaki hedeflerine hızla ilerlediğini söyledi.

MNG Kargo'nun sponsoru olduğu "Kentlerin Dili" isimli televizyon programının galası için geldiği Adana'da basın mensuplarıyla bir araya gelen Kut, Türkiye'de kargo sektörünün nitelik olarak iyi noktada ancak hacim olarak emekleme aşamasında olduğunu belirtti.

Dünyada ve Avrupa ülkelerinde kargo pazarının Gayri Safi Milli Hasıla'nın yüzde 10'u büyüklüğünde olduğunun altını çizen Kut, dünya ortalaması referans alındığında, 500 milyar dolarlık Gayri Safi Milli Hasıla'ya sahip Türkiye'de ulaştırma ve taşımacılık pazarının 50 milyar dolar civarında olması gerektiğini kaydetti.

Şu an kargo, kurye ve lojistik firmalarının hizmet sunduğu pazarın organize olmuş bölümünün sadece 6 milyar dolar olduğunu ifade eden Kut, "Kalan 44 milyar dolarlık bölüm hizmet götürülmeyi beklemektedir. Türkiye, coğrafi konumu gereği sahip olduğu avantajları kullanarak gelecekte bölgesinin lojistik üssü olma potansiyeline fazlasıyla sahiptir. Bu konuda yapılacak çok iş vardır ve MNG Kargo olarak biz üstümüze düşen sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmek için çalışmaktayız" dedi.
MNG Kargo'nun, kuruluşunun üzerinden 5 yıl geçmiş olmasına rağmen, 2007 yılı sonu itibarı ile hedeflediği yüzde 100'lük büyümeye ulaştığının altını çizen Kut, 2008 yılı için yüzde 30'luk büyüme hedefi koyduklarını, yaşanan küresel krize rağmen bu hedefi revize etmediklerini belirterek 2009 yılında da aynı oranda büyüme hedeflediklerini vurguladı.

Dünya şirketi olmayı hedefleyen MNG Kargo'nun her geçen gün kendini yenilediğini ve geliştirdiğini belirten Kut, şunları söyledi: "Dünya şirketi olma yolundaki hedeflerimize hızla ilerliyoruz. Dünya değişiyor, gelişiyor. Değişen dünyanın gerçeklerini doğru gördüğünüz kadar gelişirsiniz. Aksi takdirde geride kalırsınız. MNG Kargo, ileriki yıllarda da sektöre devam niteliğinde yenilikler getirecektir."

Aslan Kut, soru üzerine dünyada yaşanan krizin Türkiye'yi de mutlaka etkileyeceğini belirterek, "20 yıldır bu sektörde genel müdürlük yapıyorum. Birçok krize şahit oldum. Bu şirketi de 2001 krizi sonrası kurdum. Gayri Safi Milli Hasıla'ya göre kargo sektörünün payı yüzde 10 olması gerekirken, bizde yüzde 2 bile değil. Ben bu sektörün krizden çok fazla etkilenmeyeceğini düşünüyorum, çok derin yaralara yol açmayacağını düşünüyorum. Bence sektör büyümeye devam edecek çünkü sektörde bu potansiyel var."

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2008 Cuma 16:38:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?