4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

MOBESE mayısta devrede!

Adana'da 6 milyon 250 bin TL maliyetle, ilk etapta 169 noktaya kurulacak MOBESE sisteminin 15 gün sonra hizmete gireceği bildirildi.

Adana Valisi İlhan Atış, il genel meclisi binası yanındaki yeni emniyet binasının yapılacağı alanda 750 metrekare alana inşa edilen MOBESE izleme merkezini ziyaret etti. Atış, ziyaret sırasında hem kurulan MOBESE sistemi hem de izleme merkezi hakkında bilgi aldı.

Adana İl Özel İdare Genel Sekreteri Remzi Oğuz Yılmaz, MOBESE sisteminin toplam maliyetinin 6 milyon 250 bin TL olduğunu söyledi. Oğuz, sistemin Adana genelinde ilk etapta 169 noktaya kurulacağını, sistemin şuanda direklerinin dikildiğini, izleme merkezinin tamamlanmasıyla birlikte direklere kameraların takılacağını söyledi.

MOBESE izleme merkezinde dev ekranlar ve bilgisayarlar yardımıyla bütün Adana 24 saat izlenebilecek. Toplam 19 kişinin çalışacağı izleme merkezinden herhangi bir olay olması durumunda telsiz ve telefonlarla o bölgede bulunan polislerle irtibata geçilip olaya müdahale edilecek.

MOBESE sistemine takılacak olan kameraların 400 metreye kadar yakınlaştıma ve sağa sola oynama özelliği bulunuyor. Oynar kameraların yanı sıra direklere sabit kameralarda yerleştirilecek. Bir direkte en az 3-4 tane her yönü gören kamera bulunacak.

MOBESE sisteminin en geç 15 gün içinde hizmete girmesi bekleniyor.
Vali Atış, izleme merkezinden sonra onarım ve bakım çalışması yapılan Atatürk Yüzme Havuzu'nda da incelemelerde bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2009 Perşembe 21:53:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?