3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Mobilya deposu alevlere yenildi

ADANA’da, bir mobilya üretim tesisi ve deposunda çıkan yangında işyeri tamamıyla kül oldu. Binlerce YTL'lik maddi hasarın meydana geldiği yangında yaralanan olmazken, deponun çatısına yuva yapan ve dumandan zehirlenen güvercinler telef oldu.

Yangın, Mobilyacılar Sitesi’ndeki Venedik Mobilya’da meydana geldi. Halil Topal’a ait mobilya üretim tesisi ve deposunda, henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın, kısa sürede büyüyerek tüm işyerini sardı.

Site güvenlik görevlileri yangın tüpleriyle alevlere ilk müdahaleyi yaparken, kısa süre sonra itfaiye ve Can-Kur ekipleri olay yerine geldi. 300 metrekare alanda etkili olan yangına müdahale eden itfaiye ekipleri yetersiz kalınca, destek ekip istendi. Alevler işyerinin tamamını sararken, çatı da yıkıldı.

Yaklaşık 30 itfaiye eri, 5 itfaiye aracıyla yangını söndürmeye çalıştı. Çevrede toplanan vatandaşlar da, yangın çıkan işyerinin yanındaki diğer işyerlerini boşalttı. Bu sırada olay yerine gelen işyeri sahibi Halil Topal ve kızı Özlem Topal, yangını çaresiz gözlerle izledi. Gözyaşlarına boğulan Özlem Topal, yakınları tarafından sakinleştirildi.
İki bölgeden müdahale edilen yangın güçlükle kontrol altına alınabildi. Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangın, 1 saatte söndürüldü. İtfaiye erlerinin yoğun çabasıyla yangın, deponun yanındaki boya imalathanesine sıçratmadan söndürülerek büyük bir facia önlendi.

Yaklaşık 250 bin YTL'lik maddi hasarın meydana geldiği belirtilen yangında, deponun çatısında yuva yapan 5 güvercinin de dumandan zehirlenerek telef olduğu görüldü. Yangının çıkış nedeniyle ilgili çalışma başlatıldı.

DHA
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2008 Çarşamba 10:27:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?