5
Mayıs
2024
Pazar
ADANA

Mobilyacı derdine çare arıyor

Adana'da faaliyet gösteren marangozlar da bir çatı altında toplanmak için yeni bir site kurulmasını istiyor.

Adana Marangoz ve Mobilyacılar Odası Başkanı Aydın Hür, şehirde odaya kayıtlı 3 bin esnaftan ancak 400'ünün Marangoz ve Mobilyacılar Sitesi'nde faaliyet gösterdiğini, 2 bin 500 üyenin ise kentin değişik semtlerinde sıkıntı içinde vatandaşlara hizmet vermeye çalıştığını söyledi.

Site dışında faaliyet gösteren üyelerine belediyelerin ruhsat vermemesinin ayrı bir sorun oluşturduğunu belirten Hür, üyelerinin hem işlerin azlığı hem de çevreye rahatsızlık verdikleri için sıkıntılı olduklarına işaret ederek, yeni bir site kurulması için Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak başta olmak üzere Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, Yüreğir Belediye Başkanı Ömer Topçu'nun da desteğine ihtiyaçları olduğunu kaydetti. Hür, mevcut sitenin yanındaki 700 dönümlük mücavir alanı istimlak edip sitelerinin genişletilmesi halinde sorunun büyük çapta çözüleceğini belirtti.

Havuzlubahçe Mahallesi'nde toplanan marangoz ve mobilyacı esnafının sorunlarını dinleyen Seyhan Belediyesi Zabıta Müdürü Mustafa Çay da, esnafın bir çatı altında toplanması için ellerinden gelen desteği vermeye hazır olduklarını söyledi. Marangoz ve mobilyacı esnafının şehir içinden bir siteye taşınmasının yasa gereği olduğuna işaret eden Çay, çözüm için önce bir kooperatif kurulmasını istedi.

Çay, şehir içindeki marangoz ve mobilyacıların kaldırılması için bine yakın şikayet geldiğini, çözümün uzaması halinde işyerlerini kapatmak zorunda kalacaklarını, sorunun el birliğiyle çözülmesi gerektiğini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2005 Pazar 12:30:15
Güncelleme :12 Temmuz 2005 Salı 13:41:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?