4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Moda Yarışması düzenlenecek

2009 Dünya Beceri Olimpiyatları'na (WorldSkills) moda alanında katılacak yarışmacıyı seçmek amacıyla Kız Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü'nce "Türkiye Moda Yarışması" düzenlendiği bildirildi.

Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, mesleki ve teknik eğitim alanında yetişen meslek elemanları ile endüstri ve sektörde çalışanların yetenek ve becerilerinin ölçülmesi, ülkemizin Avrupa'ya entegrasyonunun sağlanması ve 2009 Dünya Beceri Olimpiyatları'na moda alanında katılacak yarışmacıyı seçmek amacıyla Kız Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü'nce mesleki ve teknik eğitimde ölçmeye dayalı "Türkiye Moda Yarışması" düzenlendiği, yarışmaya 17-22 yaş arası tüm gençlerin katılabileceği belirtildi.

Kız Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü'ne bağlı 12 olgunlaşma enstitüsü koordinesinde bölge yarışmalarının gerçekleştirilebilmesi için; olgunlaşma enstitülerinde Türkiye Moda Yarışması Bölge Ofisleri (TMYBO) kurulacağı ve Türkiye Moda Yarışması Bölge Yürütme ekipleri oluşturulacağı ifade edilen açıklamada, yarışmaya yönelik organizasyon, hazırlık ve tüm faaliyet çalışmalarının bu ekipler tarafından bölge ofislerinde yürütüleceği kaydedildi.

Türkiye Moda 1. Bölge Yarışması'nın Seyhan Anadolu Kız Meslek Lisesi ve Kız Teknik Öğretim Olgunlaşma Enstitüsü'nün organizasyonu ile Adana, Gaziantep, Hatay, Mersin, Kahramanmaraş, Kilis, Osmaniye illerinin katılımıyla yapılacağı vurgulanan açıklamada, bu illerdeki tüm okullar ve konu ile ilgili serbest kuruluşların bilgilendirileceği ve yarışmaya katılımlarının sağlanacağı bildirildi.

Açıklamada, bölge yarışmalarında seçilen birincilerin katılacağı Türkiye Moda Yarışması finalinin birincisinin, Kanada'da yapılacak 2009 Dünya Beceri Olimpiyatları'nda moda kategorisinde Türk takımında yarışmacı olarak yer alacağı belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2009 Perşembe 15:00:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?