5
Mayıs
2024
Pazar
ADANA

Moldov Büyükelçi ticarete geldi

Moldova’nın Ankara Büyükelçisi Victor Tvircun, karşılıklı ticaret ve yatırım için ülkesinde ve Adana’da potansiyel bulunduğunu söyledi.

Büyükelçi Victor Tvircun, Adana Valisi Cahit Kıraç’ı ziyaret ederek bir süre görüştü. Eşi Lilla Tvircun’un da hazır bulunduğu ziyarette konuşan Tvircun, ülkesinin yatırım için cazip olduğunu vurgulayarak, daha önce bazı Türk iş adamlarının Moldova’da değişik sektörlerde yatırım gerçekleştirdiğini ifade etti.

Tvircun, Adana’nın da ticaret ve yatırım açısından cazip ve potansiyel arz eden konumda bulunduğunu belirterek, "İnşallah Adana’dan bir grup gelir ülkemizde yatırım yapar. Ya da Moldovalı iş adamları buraya yatırıma gelir" dedi.

Vali Cahit Kıraç da, Moldova ile Türkiye arasında kültürel ve ticari ilişkiler bulunduğunu belirterek, bu tür ziyaretler ile iki ülke arasındaki bağın daha da gelişeceğini söyledi. Tarıma dayalı sanayisi ile Türkiye’ye örnek olan Adana’nın yatırım için pek çok imkanlara sahip olduğunu kaydeden Kıraç, Moldova ile mevcut ilişkilerin her alanda daha da ileriye gideceğine inandığını ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Mart 2005 Perşembe 14:09:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?