2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Muayene ücretinden kaçış yok!

SAĞLIK Bakanlığı’nın 1 Ekim itibariyle uygulamaya koyduğu Sağlık Uygulama Tebliği ile daha önce 1 YTL olan muayene ücretinin tedavi olunan hastaneye göre 10 YTL’ye kadar çıkartılması vatandaşlardan tepki gördü.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Adana İl Müdürü Mustafa Keskin, ücreti ödemek istemeyip çeşitli çözüm yolları üreten vatandaşların karşısına muayene ücretlerinin toplu bir şekilde çıkacağı uyarısında bulundu.

Keskin yaptığı açıklamada vatandaşların TC kimlik numaralarıyla tüm hastanelere muayene olabildiğini belirterek, uygulanmaya başlayan tebliğ kapsamında muayene ücretlerinin ikinci basamak resmi sağlık kurumlarında (devlet hastaneleri) 3, eğitim araştırma hastanelerinde 4, üniversite hastanelerinde 6 ve özel sağlık kurum ve kuruluşlarında 10 YTL olarak belirlendiğini kaydetti.

Eczanede ilaç alırken vatandaşların bu parayı ödemesi gerektiğini hatırlatan Keskin, “Parayı ödemek istemeyenler kendince bazı çözüm yolları üretmiş. Bunlardan birisi özele gidip reçetesini alan kişinin muayene ücreti alınmayan aile hekimine giderek, aynı reçeteyi tekrar yazdırıp ilaç almaya çalışması. İkinci bir yöntem olarak eğer ilaçları 10 YTL’nin altında ise eczaneden provizyon sistemine girmeden parasını ödeyerek ilacı alması. Fakat TC kimlik numarasıyla hastalar takip edildiği için gidilen muayene sayısına göre hasta devlete ücretini ödemek zorunda. Eğer zamanında ödemezse bu birikerek karşısına çıkacak. Bu hastanın zor anlar yaşanmasına neden olabilir” diye konuştu.

Keskin, muayene ücreti ödemek istemeyenlerin birinci basamak sağlık hizmetinden yani aile hekimlerinden hizmet alması tavsiyesinde bulundu.

DHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2008 Çarşamba 12:48:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?