2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Müdürün 'kızılcık sopası' 5 bin YTL

Adana Anadolu Lisesi'nde aralıksız 31 yıl müdürlük yaptıktan sonra geçen ay emekliye ayrılan Mustafa Sofu'nun 1980'li yıllarda öğrencilerinin "gözünü korkutmak" için bulundurduğu sopayı alabilmek için eski mezunlar adeta yarıştı.

1983 mezunu 105 kişi, öğretmenlerinin katılımıyla Adana Atlıspor Kulübü'ndeki gecede geliri okula bağışlanmak üzere açık artırmaya sunulan sopayı almak için ter döktü. Müdürün elinde gördüklerinde çok korktukları sopayı işadamı Hüseyin Çomu, 5 bin YTL karşılığında aldı. Sopayı alan kişinin verdiği 5 bin YTL ile eski okulları için 10 adet bilgisayar satın alan 1983 mezunları, 1988 mezunlarından da bu anlamda destek gördü. Okulun 1988 mezunları, 'ağabeylerini' örnek alarak 10 bilgisayar da kendileri aldı. Alınan 20 bilgisayar, mezunlar ve emekli müdürleri Mustafa Sofu'nun katılımıyla öğrencilerin hizmetine açıldı.

Mutluluğu ve hüznü bir arada yaşadığını ifade eden Hüseyin Çomu, aile ortamı yaşadıkları okullarını mezun olduktan sonra da bırakmadıklarını söyledi. Mezunlar gecesinde 'kızılcık sopası'nın açık artırmaya sunulacağını öğrenince heyecanlandığını söyleyen Çomu, "Sopanın da bizlerde bıraktığı tatlı anılar var. Okuldayken çok korktuğumuz sopanın eğitime katkı olarak sunulabileceği hiç aklımdan geçmemişti." dedi. Lisenin mezunları arasında yer alan işadamı Caner Özdolap da müdürleri Mustafa Sofu'nun Adana'da meslekî yaşamıyla bir marka haline geldiğini anlattı. Mustafa Sofu ise öğrencilerinin 25 yıl sonra bile okullarını unutmayarak, yetiştikleri yere katkıda bulunmalarından büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

aa
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2008 Pazartesi 05:58:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?