30
Nisan
2024
Salı
ADANA

Müebbetle yargılanırken beraat etti

ADANA’da 25 yaşındaki arkadaşı Ali Rıfat Bebek’i kız kardeşinin gözleri önünde bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan 30 yaşındaki Mehmet Nuri Cin ile 2 arkadaşı delil yetersizliğinden beraat etti.


Küçükdikili Beldesi’nde oturan Ali Rıfat Bebek, 10 Ocak 2005’de işten dönen kız kardeşi 17 yaşındaki Fatma’yı dolmuş durağında beklerken bıçaklanarak öldürüldü. O sırada dolmuşun içinden olayı gördüğünü iddia eden Fatma, ağabeyini öldüren kişinin Mehmet Nuri Cin olduğunu iddia etti. Yakalanan Cin tutuklanırken, onu azmettirdiği ileri sürülen arkadaşları 33 yaşındaki Murat Demir ve kardeşi 26 yaşındaki Halis Demir tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 3 sanık hakkında ömür boyu hapis cezası istemiyle 4’ncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

Yaklaşık 2.5 yıldır devam eden davanın karar duruşmasında Cin, suçlamayı kabul etmeyip, olay tarihinde İstanbul’da olduğunu iddia etti. Tutuksuz yargılanan Demir kardeşler ise Bebek’in öldürülmesiyle ilgilerinin olmadığını iddia etti. Öldürülen Bebek’in annesi 50 yaşındaki Aysel de, oğlunu, Demir kardeşlerin azmettirmesiyle Cin’in öldürdüğünü iddia ederek, “Oğlum, Mehmet Nuri Cin’i bıçakla yaralamıştı. Mehmet’i, ‘Beni kızıma bağışla’ dediği için öldürmedi, hastaneye kaldırtarak hayatta kalmasını sağladı. Ama, o oğlumu öldürdü” dedi. Ağabeyi 32 yaşındaki Muhittin Bebek de, katil zanlısı Cin’in hastanede yaralı yatarken, kendisini yaralayan kardeşi Bebek ile arkadaşları Hakan Pan ve Mehmet Kurt’u öldürmeye yemin ettiğini iddia ederek, “Hastaneden çıkar çıkmaz kardeşim ile ardından Hakan Pan’ı öldürdü. Kardeşimi öldürmeye giderken de Hakan adında birine yaralarını gösterip ‘Beni yaralayan kişiyi öldürmeye gidiyorum’ demiş ve o gün kardeşim öldürüldü” iddiasında bulundu. Cin ise bu iddialar üzerine, “Ben terminatör müyüm?” diye cevap verdi.

Mahkeme heyeti, delil yetersizliğinden 3 sanığın beraatına karar verdi. Bebek’in öldürülmesinden 2 ay sonra 27 yaşındaki Hakan Pan öldürülmüştü. Bu cinayetin failinin de Cin olduğu iddia edildi, ancak, bu iddia kesinlik kazanmadı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2007 Perşembe 12:08:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
eren IP: 88.227.24.xxx Tarih : 28.06.2007 22:02:01
allah bunları kahretsın nasıl oluyor beratederler boyle ınsanları sokaklarımızda gormek ıstemıyoruz .bu ınsanlar serbest kalmamalı