4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

'Müfterilere net yanıt yargıdan geldi'

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Yüksek Seçim Kurulu'nun Adana seçimleriyle ilgili kararını değerlendirirken, "Seçim kaybedenlerin yalan ve dedikodulara dayalı iftiraları, yargının bütün kademelerinde ters yüz oldu" dedi.

Durak, yaptığı açıklamada, seçim kaybını hazmedemeyerek iftiralarını bugüne kadar sürdüren müfterilere en net yanıtın yargıdan geldiğini söyleyen Durak, "Yüksek Seçim Kurulu, Adana seçimleri ile ilgili kararını vererek iftiracıların iddialarını boşa çıkardı" diye konuştu. Başkan Durak açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Seçimin sona erdiği günden bu yana türlü iftira ve dedikodular üreterek Adana seçimlerini 'şaibeliymiş' gibi göstermeye çalışanların iftira içeren itirazlarına Adana'daki 10 İlçe Seçim Kurulu ve İl Seçim Kurulu ret kararı vermişti. Son olarak Yüksek Seçim Kurulu'na başvuran müfteriler, buradan da ret cevabı aldı. Hak aramayı rakiplerine iftira atmak zanneden seviyesiz siyasetçiler, aslı astarı olmayan iddialarla seçimleri şaibeli hale getirip yeniden yapılmasını, Aytaç Durak'ı halkın gözünde küçültmeyi
hedeflerken, asıl Adana imajını yerle bir ettiler. Seçim biteli 3 hafta olmasına rağmen, bugüne kadar süregelen tartışmalar ve dedikodular artık son bulmalı. İftira atıp dedikodu üretenler, şunu iyi bilmeli ki, bundan sonraki süreçte asılsız iddialarına devam ederse, bundan en büyük zararı yine Adana görecektir."

İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2009 Salı 13:38:37
Güncelleme :21 Nisan 2009 Salı 13:42:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?