4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Muhasebeci bayıldı zimmet ortaya çıktı

Adana PTT Başmüdürlüğü muhasebe sorumlusu, zimmetine para geçirdiği iddiasıyla tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, PTT Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı müfettişlerinin Adana PTT Başmüdürlüğü'ndeki yıllık rutin denetimleri sırasında bir yazışmada yanlışlık olduğunu fark ederek, düzeltmesi için muhasebe sorumlusu M.A.'yı (50) yanlarına çağırdı.

Dosyaları inceleyen müfettişlerin karşısında korkudan baygınlık geçiren 25 yıllık memur M.A., ayıltıldıktan sonra faturalardaki değişikliği kendisinin yaptığını itiraf etmesi üzerine muhasebe kayıtlara incelemeye alındı.

Fatura ve muhasebe kayıtlarında değişiklik yaptığı ve sahte evrak kullanarak zimmetine son 1 ay içerisinde 6 bin 260 TL para geçirdiği ileri sürülen M.A. hakkında Adana PTT Başmüdürlüğü tarafından Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu.

Savcının talimatıyla Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekiplerince gözaltına alınan evli ve 3 çocuk babası M.A.'nın kredi kartı borçları ve eşinin lüks harcamalarını karşılayabilmek için faturalarda değişiklik yaptığını söylediği öğrenildi.

Nöbetçi mahkemeye çıkarılan M.A. tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Öte yandan, 2006-2008 yılları arasındaki kayıtların incelenmesi sonucu muhasebe sorumlusu M.A.'nın zimmetine 83 bin TL geçirdiği tespit edildi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Mart 2009 Çarşamba 15:36:26
Güncelleme :4 Mart 2009 Çarşamba 15:39:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?