2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Muhbirliği kabul etmeyince...

ÖĞRENCİYE MÜDÜRDEN

Adana'da, bir okul müdürünün öğrenciyi sigara içenlerin ismini söylemediği gerekçesiyle döverek hastanelik ettiği ileri sürüldü. Baba davacı olacağını söylerken, Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü konuyla ilgili inceleme başlatacağını bildirdi.

İddiaya göre; Adana'nın merkez Sarıçam ilçesindeki Sevim Tekin Lisesi'nde okul müdürü Hamdi Özdemir tarafından 17 yaşındaki lise 2. sınıf öğrencisi M.H.'nin darp edildiği ileri sürüldü. Yıldırım Beyazıt Mahallesi'ndeki Sevim Tekin Lisesi'nde geçen perşembe günü M.H., okul önünde arkadaşlarıyla sohbet ederken, müdür Hamdi Özdemir yanlarından geçip okula girdi.

Etrafta sigara içen öğrencileri fark eden Özdemir, cuma günü öğrencilerden M.H.'yi odasına çağırıp, "Bana sigara içenlerin adlarını vereceksin" dedi. M.H. da  "Sigara içenleri tanımıyorum. Ben görmedim" diyerek olumsuz cevap verince, müdür Özdemir de iddiaya göre öğrenciyi dövdü. Özdemir'in vurduğu tokatla dengesini kaybeden M.H., başını duvardaki panoya çarptı. Başı yarılan M.H., kanlar içinde kaldı. Paniğe kapılan okul müdürü Hamdi Özdemir, durumu bir müdür yardımcısına haber verdi. Odaya giren müdür yardımcısı, M.H.'nin başından akan kanla lekelenen okul formasını çıkarıp depodan getirdikleri yenisini giydirdi. Bu sırada olaydan haberdar olan bir öğretmen,
gencin ailesini telefonla arayarak durumu haber verdi.  Olayı öğrenip okula giden anne Songül ile baba Mustafa'ya olayın büyütülmemesi gerektiğini söyleyen idareciler, aileyi sakinleştirip evlerine gönderdi. Hastaneye bile götürülmeden sınıfına dönen M.H., yaralı halde akşama kadar derse girdi. Akşam ders bitiminde eve gelen oğlunun halini gören baba Mustafa H., Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Acil Servisi'ne götürdü. Kafasına 3 dikiş atılıp 4 saat gözlem altında tutulan M.H., karakola  giderek Sevim Tekin Lisesi Müdürü Hamdi Özdemir'den şikayetçi oldu. Çocuk Şube Müdürlüğü'ne gönderilen M.H. psikolog gözetiminde ifade verdi.

DAVACI OLACAĞIM
Oğlunun kansızlık nedeniyle bir yıldan beri ilaç tedavisi gördüğünü söyleyen Mustafa H., şöyle konuştu: "Ben çocuğumuzu eğitim alması için okula gönderiyorum. Fiske bile vurmaya kıyamadığım oğlum, muhbirlik yapmayı kabul etmediği için dövülsün diye değil. Sigara içen arkadaşlarını ihbar etmediği için müdür tarafından dövüldü. Fiske vurmaya kıyamadığım evladımı hastanelik edenlerden şikayetçiyim. Sonunu kadar da şikayetçi olacağım."
Adana İl Milli Eğitim Müdür Vekili Muharrem Gelen de konunun kendilerine intikal etmediğini ancak polis merkezine ve basına intikal edilen konu hakkında inceleme başlatacaklarını söyledi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2011 Pazar 16:25:05
Güncelleme :3 Nisan 2011 Pazar 22:21:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?