29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Muhtarlar federasyon kuracak

Köy ve Mahalli İdareleri Muhtarlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Altay, Türkiye'de faaliyet gösteren 6 muhtar derneğini federasyon çatısı altında bir araya getirmek için İçişleri Bakanlığı'na başvurduklarını söyledi. 

Altay, yaptığı açıklamada, Ulusal Muhtarlar Derneği, Adana İli Muhtarlar Derneği, Türkiye Muhtarlar Derneği, Köy ve Mahalle İdareleri Muhtarlar Derneği, Marmara Trakya Muhtarlar Derneği ve Tüm Muhtarlar Derneği'nin yönetim kurulu üyelerinin toplanarak federasyon çatısı altında bir araya gelmeyi kararlaştırdıklarını söyledi. Altay, "Şemsiyemizin dışında kimse kalmayacak. Muhtarlar artık sorunlarının çözümünde federasyona başvuracaklar. Biz de şoförler gibi örgütlenmek ve onlar gibi sesimizi duyurmak istiyoruz. Şimdilik 6 dernek, federasyon olmak için karar aldı. Bu karara diğer muhtar derneklerinin de katılacağını ümit ediyoruz. Amacımız tüm köy ve mahalle muhtarlarını tek çatı altına almaktır" dedi. 

Federasyonun güçlerini artıracağına dikkat çeken Altay, "Bizde birlik beraberlik iradesi var. İçişleri Bakanlığı'na başvurumuzu yaptık. Çok yakın bir zamanda bize net bir cevap gelecek. Büyük bir ihtimalle federasyonumuz kurulacak" dedi. 

Türkiye'de 35 bini köy, 17 bin 600'ü mahalle muhtarı olmak üzere yaklaşık 53 bin muhtar bulunduğunu vurgulayan Altay, "Türkiye'deki 53 bin muhtarın sorunları bir türlü bitmiyor. Muhtarların maaşı hala 280 YTL. Ancak ödedikleri prim 300-350 YTL arasında. Bizler öncelikle tek çatı altında toplanarak özlük haklarımızın daha makul bir hale getirilmesini istiyoruz. Birlik olduğumuz zaman bunu daha kolay başarabileceğimize inanıyoruz" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2007 Perşembe 10:43:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet özdemir IP: 88.242.158.xxx Tarih : 13.12.2007 19:35:18

kırsal yerlerdeki muhtarlar evrak parası alamıyor bir milletvekilinin maşı 15 bin ytl bizim maşımız 280 ytl bizde seçiltik onlarda seçildi bizim maşamızı askeri üçret yapsınlar birde bagkur ödesinler cokmu istedik saygılar