4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Muhtarlara domuz gribi aşısı

MUHTARLARA DOMUZ GRİBİ AŞISI

Adana İl Sağlık Müdürlüğü, domuz gribi ve domuz gribi aşısı hakkında halkı bilgilendirme çalışmalarını sürdürüyor. Domuz gribi hakkında bilgilenen Adana’daki muhtarlar da aşı yaptırmaya başladı.

Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Bölge Eğitim ve Araştırma Merkezi’nde (Hekimevi), pandemik grip aşısı bilgilendirme toplantısına Adana Kent Merkezinde görev yapan 100’e yakın mahalle muhtarı katıldı.

Grip ve domuz gribi aşısı bilgilendirme toplantısında konuşan Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Nureddin Özdener, kendisinin, eşinin ve çocuğunun domuz gribi aşısı yaptırdığını, özellikle risk grubundaki vatandaşların da mutlaka aşı yaptırması gerektiğini söyledi.

Aile Sağlığı Merkezlerinde halk arasında domuz gribi olarak adlandırılan H1N1 aşısının 50 yaş altı ve risk grubu ile hamilelerden isteyenlere ücretsiz olarak uygulandığını söyleyen Dr. Nureddin Özdener, alınan koruyucu ve tedavi edici tüm önlemlere rağmen, ölümlere yol açması ve giderek yayılma istidadı göstermesi nedeniyle; Dünya Sağlık Örgütü'nün “İnfluenza A (H1N1) 2009” pandemisi ilan ettiğini, Sağlık Bakanlığı’nın da “Pandemik Influenza Ulusal Faaliyet Planı” çerçevesinde çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.

Bilgilendirme toplantısından sonra toplantıya katılan muhtarlardan büyük bölümü Sağlık Müdürlüğü ekibi tarafından domuz gribi aşısı yaptırdı. Sağlık Müdürlüğü, muhtarlara, mahallelerinde dağıtılmak üzere afiş ve broşür de verdi.

MUHTARLARA DOMUZ GRİBİ AŞISI
MUHTARLARA DOMUZ GRİBİ AŞISI
İHA
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2009 Çarşamba 12:30:00
Güncelleme :16 Aralık 2009 Çarşamba 12:34:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?