5
Mayıs
2024
Pazar
ADANA

Muskaları işe yaramadı

Adana’da, 5 kişilik hırsızlık şebekesinin kullandığı eve operasyon düzenleyen polis, çalıntı eşyalar ile çok sayıda muska ele geçirdi. Gözaltına alınan şebeke elemanlarının yaşadıkları evin demir kapısında da, hırsızlık tatbikatı yaptıkları tespit edildi.

Edinilen bilgilere göre, hırsızlık şebekesi, merkez Seyhan İlçesi Toros Mahallesi’nde faaliyet gösteren bir inşaat firmasının soyulmasında kullanılan otomobilin yakalanmasıyla ortaya çıkarıldı.

Çelik kasa ile dizüstü bilgisayarın çalındığı inşaat firmasının bulunduğu civardan 27 RK 222 plakalı otomobilin hızla uzaklaştığı yönünde ihbar alan Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Amirliği’ne bağlı ekipler, operasyon başlattı. Polis, yaptığı çalışma sonucu 27 RK 222 ve 33 TH 507 plakalı otomobilleri içerisinde bulunan Aydın Ş. (35), Tekin P. (28), Turgut A. (38), Mustafa A. (40) ile Nusret C. (34) adlı şahısları yakaladı.

Gözaltına alınan kişilerin kullandığı Gürselpaşa Mahallesi 95. Sokak 5 No’lu müstakil evde Cumhuriyet Savcılığı’ndan izin alınarak arama yapıldı.

Polis, evin bahçesinde gömülü çok sayıda muska bulunurken evin içerisinde ise çalıntı dizüstü bilgisayar ile Alimünif Caddesi üzerinde soyulan kuyumcuya ait ziynet eşyaları ele geçirildi. Kullandıkları evin demir kapısında, hırsızlık tatbikatı yaptıkları anlaşılan şebeke elemanlarına ait demir kesme makası, çelik kasa patlatmada kullanılan piknik tüpü ile malzemeleri, demir kapı delmede kullanılan matkap, çekiç, delme ve kesme esnasında sesi izole etmede kullanılan köpükler ele geçirildi.

Ayrıca şahısların kullandığı otomobillerde de çok sayıda eldiven bulundu.
Hırsızlık, cinayet ve gasp suçlarından sabıkaları bulunduğu bildirilen 5 kişi, Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri tarafından sorgulandıktan sonra adliyeye sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2005 Salı 13:56:08
Güncelleme :18 Mayıs 2005 Çarşamba 15:26:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?