1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

Mutluluk drama dönüştü

Adana'da 14 yıl aradan sonra ikinci kez evlat sevgisini üçüz bebekle tadan çift, üçüzlerin masraflarını karşılayamaz hale gelince perişan oldu. Tarlalarda çalışarak geçimlerini sağlayan çift, hayırseverlerin yardım elini bekliyor.

16 yıl önce evlenen Zübeyde (33) ve Mustafa Aksu (39) çiftinin Onur ismini verdikleri bir çocukları oldu. Onur'dan sonra evlat sahibi olmak isteyen çift, bunun için de doktor doktor gezdi. Gittiği doktorların "Bundan sonra senin çocuğun olmaz" dediğini söyleyen Zübeyde Aksu, "Eşimle ben bir de kız çocuğumuzun olmasını çok istiyorduk. Ancak doktorlar çocuğunuz olmaz diyordu. Tam da ümitlerimizi yitirdiğimiz bir zamanda 14 yıl sonra hamile olduğumu öğrendim. Doktora kontrole gittiğimde karnımda üçüz bebek taşıdığımı öğrendim. Biz bir isterken Allah bize 14 yıl sonra üçüz verdi" dedi.

Aksu, hamileliğinin 7. ayına geldiğinde rahatsızlanarak Seyhan Başkent Hastanesi'ne gittiğini ve erken doğum yaptığını ifade ederek, "Çocuklarım 7 aylıkken dünyaya geldi. Allah bana ikisi erkek, biri kız üçüz bebek verdi. Çocuklar erken dünyaya geldiği için 2 ay hastanede yatmak zorunda kaldı. Biz köyde yaşıyoruz, ancak şimdilik babamın evinde kalıyoruz. Çocuklar sürekli rahatsızlandığı için köye gidemiyorum" diye konuştu.

Çocuklara Mehmet Ege, Umut Efe ve Sebiha Nurgül isimlerini verdiğini belirten Aksu şunları kaydetti:

"Eşim tarım işçisi olarak tarlalarda çalışıyor. Güç bela tarım sigortasını yatırıyor. Üç bebek birden dünyaya gelince onların masraflarını karşılayamaz hale geldik. Mamasını ve bezini bile zor alıyoruz. Üçüz olacağı için çok sevinmiştik ama onlara doğru düzgün bakamadığımız için çok üzülüyorum. Emekli olan babam sayesinde ayakta durabiliyoruz. Şu an her şeyini babam alıyor."

Dede Mustafa Gezmez ise torunlarına sonuna kadar bakacağını ancak çok zorlandığını belirterek, "Torunlarım dünyaya geldiğinde çok mutlu olduk. Hala da çok seviniyoruz ama maddi imkansızlık bizim boynumuzu büküyor. Çocukların mamasına, bezine para yetiştiremiyoruz. 3 tane olunca masraf üçe katlanıyor" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2011 Pazartesi 11:21:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?