2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Namus cinayetine 20 yıl hapis çıktı

Adana’da öz annesini namus meselesi yüzünden bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan 19 yaşındaki Hakkı Demir, 20 yıl ağır hapis cezasına çarptırıldı. Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, 5 aydır tutuklu bulunan sanık Hakkı Demir ile maktulün kız kardeşi ve sanığın teyzesi Songül Ateş (32) hazır bulundu. ’Kasten öz annesini öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan Hakkı Demir, cinayeti annesinin kendisine hakaret etmesi üzerine işlediğini söyledi. Demir, "Annem kötü yola düşmüştü. İkna edip köye götürmek istedim. Bana ’sizden bıktım. Beni artık rahat bırakın’ diyerek küfür etti. Ben de sinirlenince üzerimde taşıdığım bıçakla annemi öldürdüm. Pişmanım böyle olmasını istemezdim" dedi.

Müşteki Songül Ateş ise ablasını öldüren yeğeninden davacı olmadığını söyledi. Duruşma sonunda mahkeme heyeti, sanık Hakkı Demir’in cinayeti ağır tahrik altında işlediği kanaatine vardı. Mahkeme heyeti, müebbet hapis cezasına çarptırdığı sanığı 24 yıl ağır hapis cezasına daha sonra cezaevinde yattığı günleri ve duruşmalardaki iyi halini göz önünde bulundurarak 20 yıl ağır hapse mahkum etti. Karar sonrası sanık Hakkı Demir, "Canım sağolsun" dedi. Teyzesi ise duruşma çıkışı gözyaşlarını tutamadı.

11 Temmuz 2004 günü Küçük Dikili Beldesi’nde meydana gelen olayda Hakkı Demir, yabancı erkeklerle birlikte olduğu öne sürülen annesi Sakine Demir’i namus meselesi yüzünden sokak ortasında bıçaklayarak öldürmüş, daha sonra jandarmaya giderek teslim olmuştu.

adana
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2004 Perşembe 15:16:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?