29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Namus cinayetine 6 yıl 8 ay hapis

ADANA’da eşine tecavüz ettiği iddiasıyla komşusu 32 yaşındaki Abdurrahim Ağırtmış’ı tüfekle öldürmek suçundan 6 yıl 8 ay hapis cezasına mahkum edilen 38 yaşındaki Bahattin Atıcı’nın bu cezasını az bulan Yargıtay'ın isteğiyle yeniden yargılama yapıldı. Yerel mahkemece aynı cezaya çarptırılan Atıcı, karara sevinerek mahkeme heyetine teşekkür etti.

Yavuzlar Mahallesi 7'nci Sokak'ta komşusu Abdurrahim Ağırtmış’ı 6 Eylül 2004’de öldürdükten sonra tutuklanan Atıcı, yargılandığı Adana 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 2 yıl önce 6 yıl 8 ay hapis cezasına mahkum edildi. Yargıtay 1’inci Ceza Dairesi, kararı cinayetin tasarlanarak işlendiği gerekçesiyle bozup katil zanlısının daha fazla cezaya çarptırılmasını istedi.

Yeniden yerel mahkemede yargılanan Atıcı, karar duruşmasında, komşusu Ağırtmış’ı eşi 29 yaşındaki S.A.’ya tecavüz ettiği iddiası ile çıkan tartışma sırasında öldürdüğünü tekrarlayarak cinayet anını son savunmasında şöyle anlattı:

“Eşim halı yıkarken yardım için komşumuz Mediha’dan yardım istemeye gitmiş. Kapıyı Abdurrahim açıp, eşinin namaz kaldığını söyleyerek eşimi içeri alarak zorla tecavüz etmiş. Eşim olanları anlatınca beynimden vurulmuşa döndüm. Kendimi içkiye verdim. Eve akşam geç saatlerde gelmeye, sabah erken saatlerde çıkmaya başladım. Kimsenin yüzüne bakamıyordum. Evimi sattım. Eşyalarımı almaya gittiğimde sokakta karşılaştık. Alaycı bir şekilde ‘Şerefsiz. Sen burada ne geziyorsun?’ diye bana bağırdı. Silahı olduğunu bildiğim için yanımdaki tüfekle ateş ettim. Korkutmak istemiştim. Öldürmek isteseydim kafasına sıkardım.”

Öldürülen Ağırtmış’ın eşi 31 yaşındaki Mediha ise daha önceki duruşmalarda sanığın yalan söylediğini iddia ederek, “Çocuk yüzünden kavga ettiğimiz için görüşmüyorduk. Eşim komşusuna tecavüz edecek birisi değildir. Öldürdüğü insana bir de iftirada bulunuyor” demişti.

Mahkeme heyeti, Atıcı’yı ‘Kasten adam öldürmek’ suçundan 24 yıl hapis cezasına mahkum etti. Daha sonra, cinayetin ağır tahrik altında işlenmesi ve sanığın duruşmadaki iyi hali nedeniye bu ceza 6 yıl 8 ay hapis cezasına indirildi. Yargıtay'ın daha fazla ceza isteğine rağmen ilk yargılamada olduğu gibi yine 6 yıl 8 ay ceza alan Atıcı karara sevindi ve mahkeme heyetine “Sağ olun teşekkür ederim” dedi.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2007 Salı 16:26:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?