4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Nar attı diye gözaltına alındı!

Adana'da Kur'anı Kerim Kursu saatinde caminin içine nar attığı için caminin imamı tarafından yakalanarak polise teslim edilen 12 yaşındaki A.B, 7 saat ailesine haber verilmeden gözaltında tutuldu.

Edinilen bilgile göre, olay yaklaşık bir hafta önce Miraç Camii'nde meydana geldi. Yaz olduğu için cami imamı Ali E., mahallenin çocuklarına Kur'anı Kerim kursu vermeye başladı. İmam tam dersin ortasındaykencaminin içine dışarıdan nar atıldı. Dışarrı çıkan imam Ali E., 12 yaşındaki A.B.'nin caminin bahçesindeki nardan kopararak camiye attığını gördü. İmam çocuğun peşine düşerek onu yakaladı.

İmam daha sonra polisi arayarak çocuktan şikayetçi oldu. Bunun üzerine imam Ali
E., olay yerine gelen polislere teslim ettiği A.B. ile birlikte polis merkezine götürüldü. Daha önce 12 yaşındaki çocuktan nar attığı gerekçesiyle şikayetçi olan imam, olayı basın mensuplarının da takip ettiğini görünce şikayetçi olmaktan vazgeçti.

Yaklaşık 2 saat polis merkezinde kalan A.B., daha sonra Adana Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Yaklaşık 5 saatte burada tutulan A.B., akşam 18.00 sıralarında evine götürülerek anne E.B.'ye teslim edildi. O saate kadar oğlunu arayan E.B., kapıyı açtığında karşısında polisi gördüğünde büyük bir panik yaşadı. "Burası A.'nın evi mi?" diyen polislerin oğlunun kanalda boğulduğu haberini getirdiği korkusuna kapılan E.B.'nin korkusu, oğlunu karşısında görünce yerini sevince bıraktı.

Oğlunun 'nar attığı' iddiasıyla gözaltına alınmasına ve ilk başta şikayetçi olduğunu söyleyen cami imamı Ali E.'ye tepki gösteren E.B., "12 yaşındaki bir çocuğa nasıl bir ceza verilmesini bekliyor da şikayetçi olmuş. Saatlerce oğlumdan haber alamadım. Polisi karşımda gördüğümde 'oğlumun başına bir şey geldi. Kanalda mı boğuldu?' diye büyük bir korkuya kapıldım. Saatlerce oğlum nerede diye telaşa
kapıldım. Şimdi mutlu oldu mu? Yüreği soğudu mu?" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2009 Perşembe 13:57:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?