4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Narkotik ekipleri başarılıarını kutladılar

Adana'da uyuşturucu satıcılarına yönelik geçen yıl süresince düzenlenen operasyonlarda toplam 1.5 ton uyuşturucu madde ele geçirildi.

Adana Emniyet Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekipleri, bu başarılarını polis rozeti şeklinde süslenen pastayı keserek kutladı.


Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ne (KOM) bağlı Narkotik Büro Amirliği ekipleri, bu yıl; geçen yıl ele geçirilen uyuşturucu miktarının 15 kat üzerine çıkmaları nedeniyle Polisevi Lokali'nde kutlama etkinliği düzenledi.
Emniyet Müdürü Arif Akkale, burada yaptığı konuşmada, özellikle uyuşturucuyla mücadele konusunda tüm ekiplerin titiz bir çalışma gösterdiğini vurguladı. Uyuşturucunun ülke geleceğinin önündeki en büyük tehlike olduğuna dikkati çeken Akkale, "Uyuşturucu satıcılarının hedefinde sürekli gençler var. Bu nedenle daha titiz davranıyoruz, özel hassasiyetimiz var. Arkadaşlarımız da 2008 yılında büyük bir başarı yakaladı. Adana'da yakalanan en büyük başarıdır. Bunu da kendilerinin organize ettiği bir etkinlikle kutlamak istemişler. Onlar büyük bir başarıya imza attılar. Bu başarı; gençliğimizin uyuşturucuyla olan irtibatını kesmek, onları korumak ve ülkesine kazandırmak. Uyuşturucuyla mücadelemiz bundan sonra da devam edecek. Arkadaşlarımızın 2009 yılında da önemli müjdeleri olacak. Gönül arzu ediyor ki, uyuşturucu hiç üretilmesin, toplumumuza ulaşmasın, biz de bu mücadelenin içinde bulunmayalım. Ancak, bunlar eşyanın tabiatına aykırı" dedi.


Emniyet Müdürü Akkale, aralarında 1 ton 138 kilo esrar, 31 kilo 980 gram eroin, 45 gram afyon sakızı, 329 gram kokain, 2 milyon 145 bin 149 adet captagon, 25 bin 375 adet ecstacy, 62 bin 8 kök Hint kenevirinin de bulunduğu toplam 1.5 ton uyuşturucu madde ele geçirildiğini açıkladı. Akkale, operasyonlarda yakalanan bin 60 zanlıdan 819'u hakkında uyuşturucu madde satıcılığından işlem yapıldığını, 580 zanlının tutuklandığını söyledi.


Daha sonra, Emniyet Müdürü Arif Akkale, Emniyet Müdür Yardımcısı Niyazi Pek, KOM Şube Müdürü Ahmet Acar, Asayiş Şube Müdürü Akın Zaimoğlu ve büro amirleriyle üzerinde polis rozeti şekli bulunan pastayı kesti.


Bu arada, uyuşturucu operasyonlarında görev alan ve gizli bölmelere saklanan uyuşturucu maddelerin bulunmasını sağlayan narkotik köpeği 'Duman' da kutlamaya katıldı. Polisler, kesilen pastadan bir parça da 'Duman'a ikram ettiler.

İha
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2009 Perşembe 11:19:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?