4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Naylon çadırda yaşam savaşı

Adana’da, oturdukları barakanın zabıta ekiplerince yıkılması üzerine sokakta kalan Yağmur ailesi, 2 çocuğunu Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu’na verip naylon çadırda köpekleriyle birlikte yaşamaya başladı.

Barakalarının yıkılmasına sebep olan Adana Sanayi Odası yöneticilerini darbuka çalarak protesto etmek isteyen anneye, polisler izin vermedi.

Medine Yağmur (39), kocası Hamit ve çocukları 1 yaşındaki Selim ve 2 yaşındaki Tayyip ile birlikte yaşadıkları barakaları, Adana Sanayi Odası’nın yeni hizmet binasının çevre düzenlemesi nedeniyle zabıta ekiplerince yıkıldı. Eşi ve çocuklarıyla birlikte sokakta kalan Medine Yağmur, çaresiz kalınca çocukları Selim ve Tayyip’i Çocuk Esirgeme Kurumu’na verdi. Eşiyle birlikte kümesi andıran bir naylon çadır kuran Medine Yağmur, şimdi sahip oldukları 3 köpekle birlikte bu çadırda yaşam mücadelesi veriyor.

Medine Yağmur, Döşeme Mahallesi D-400 Karayolu Turhan Cemal Beriker Bulvarı üzerinde inşaatı tamamlanan Adana Sanayi Odası binasında yapılan ASO’nun komite seçimlerini fırsat bilip darbuka çalarak barakalarının yıkılmasına neden olanları protesto etmek istedi. Bu sırada, seçim nedeniyle bina çevresinde görevli polis memurları da Medine Yağmur’un bu protestosuna izin vermedi. Kendisini engellemek isteyen polislere taş ile karşılık vermeye çalışan Medine Yağmur, sokakta kalmalarına neden olanlara küfürler edip lanetler yağdırdı.

Barakalarının yıkılmasından sonra çocuklarını çocuk Esirgeme Kurumu’na verdiğini şimdi ise kurdukları küçük bir naylon çadırda 3 köpeğiyle birlikte yaşamaya çalıştıklarını anlatan Medine Yağmur, çadırında darbuka çalarak, "Benim tapulu evimi yıktılar. Ben onlara ne yaptım. Karnım aç. Çöplerden besleniyorum. Bunlar kendilerini ne sanıyorlar. Beraber yaşadığım köpekler bile onlardan daha vefalı" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Mart 2005 Salı 16:27:58
Güncelleme :4 Mart 2005 Cuma 13:05:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?