3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Ne istediniz yavru köpekten?

Adana'da 2 aylık sokak köpeği, kimliği belirsiz 25 yaşlarında bir kişi tarafından tekmelenerek öldürüldü.

Olay, Turgut Özal Bulvarı Kurttepe Kavşağı'nda meydana geldi. Bir kişinin küçük köpeği tekmelediğini görenler müdahale etti. Kimliği belirsiz kişi kendisine gösterilen tepkiler üzerine kaçarken, kan içinde kalan küçük köpek veteriner hekim Mete Betin'e götürülerek tedavi altına alındı. İç organları parçalanan ve kafasında ezikler bulunan küçük köpek 1 gün gözetim altında tutulduktan sonra öldü. Köpeğin çok ağır şiddete uğradığını anlatan veteriner hekim Mete Betin, şöyle dedi:

“Köpek bana getirildiğinde her yeri kan içindeydi. İç organları büyük ölçüde zarar görmüştü. Kafasına aldığı darbeler nedeniyle kendine gelemeyen küçük köpek yaptığımız müdahaleye rağmen öldü.'' Eğitimsiz kişilerin hayvanlara işkence yaptığını söyleyen Betin, “Bir çok kişi hayvanların acı çektiğini düşünmüyor. Halbuki onların da bizim gibi canı yanar. İnsanlarımız hayvanlarında et ve kemikten yapıldığını bilmeli, çünkü onlar da bizim gibi can taşıyor.'' Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren ‘Temel Ceza Kanunlarına Uyum Amacıyla Çeşitli Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'da hayvanlarla ilgili yasal düzenlemeler de yapıldı. Bu düzenlemelere göre, ‘Sahipsiz ya da güçten düşmüş hayvanların, Hayvan Sağlığı Zabıtası Kanunu'na aykırı öldürülmesi' durumunda, kişiye öldürdüğü hayvan başına 600 YTL para cezası verilmesi öngörülüyor.

DHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2008 Cumartesi 12:20:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hüseyin vatankuşu IP: 85.99.128.xxx Tarih : 11.02.2008 08:55:36

CANİLİK BUU,şimdi her öldürülen köpek başına 600 ytl para cezası verilince o hayvanın canı gerimi geliyor,çok komik bu ülkedeki cezalar,unutmayalımki bu tür insanlar öncelikle hayvanları öldürmekle başlıyor sonrada insanları öldürmeye başlıyor,sonuçta insan öldürende hayvan öldürende KATİL diilmidir?sonuçta bir can gidiyor.