5
Mayıs
2024
Pazar
ADANA

Nefes kesen operasyon

Vatani görevini yaptığı Kırklareli’ndeki birliğinden firar eden bir asker, polisin düzenlediği operasyon sonucu Adana’daki evinde kaçırdığı genç kızla birlikte yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Kırklareli’nde vatani görevini yapan Ahmet Torkak (22), 3 ay önce birliğinden firar ederek 15 yaşındaki B.E. adlı kızı kaçırarak Adana’daki evlerine getirdi. Bunun üzerine B.E.’nin ailesi, bir televizyon programına çıkarak kızlarının kaçırıldığını söyleyip yardım istedi.

Programda, B.E.’nin fotoğrafını gören bir kişi, polise ihbarda bulundu. İhbar üzerine hareket geçen polis, merkez Seyhan İlçesi İsmetpaşa Mahallesi 94. Sokak’taki B.E.’nin alıkonulduğu evin etrafını sardı. Polis, daha sonra mahkeme kararıyla B.E.’nin Ahmet Torkak’ın saklandığı eve operasyon düzenledi.

Evdeki B.E. ile birlikte yakalanarak gözaltına alınan Ahmet Torkak, kendisini görüntüleyen basın mensuplarına, "Siz beni Sedat Bucak’a mı öldürteceksiniz?" diyerek küfredip tepki gösterdi. Torkak, ifadesi alınmak üzere kardeşi Ramazan Torkak ile B.E, sorgulanmak üzere Adana Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Ramazan Torkak ile B.E, kendilerini görüntüleyen bir gazeteciye saldırdı. B.E. ifadesi alındıktan sonra Çocukları Koruma Şube Müdürlüğü’ne teslim edildi.

3 ay aradan sonra kızına kavuşan baba Sadullah E, "Kızım 15 yaşında. Daha ana kuzusu. Kanun ona göre cezasını vermeli" dedi. Anne babalara seslenen E, "Zaman çok kötü. Çocuklarına iyi baksınlar" diye konuştu.

Emniyet Müdürlüğü’nde ifadesi alınan Ahmet Torkak, daha sonra jandarma ekiplerine teslim edildi.

Öte yandan ifadesine başvurulmak üzere emniyete getirildiği sırada gazeteciye saldıran Ramazan Torkak da gözaltına alındı.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Mart 2005 Çarşamba 13:52:16
Güncelleme :31 Mart 2005 Perşembe 13:56:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?