3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Neriman Nine'den valiye sürpriz

Adana'da valilik tarafından düzenlenen bayramlaşma töreninde, 84 yaşındaki Neriman Cangül ilgi odağı oldu.

Adana Valiliği tarafından Kurban Bayramı dolayısıyla 75. Yıl Sanat Galerisi'nde protokolün katıldığı bayramlaşma töreni düzenlendi.

Törene, Adana'nın Karaisalı ilçesinde yaşayan 3 çocuk ve 5 torun sahibi 84 yaşındaki Neriman Cangül de katıldı. Dün gazete ve televizyonlardan bayramlaşma olacağını öğrenince protokol mensuplarıyla bayramlaşmak için Adana'ya geldiğini söyleyen Neriman nine, komutanlarla uzun uzun sohbet etti. Neriman nine, daha sonra Adana Valisi İlhan Atış'ın yanına giderek Kurban Bayramı'nı kutladı. Vali Atış, Neriman nineye uzun ömür dileyip, sağlıklı bayram geçirmesi temennisinde bulunarak, "Neriman nine bayramlaşmaya geldiği için şeref duyduk. Köylü vatandaşlarımızın bayramlaşmaya gelmesi bize onur ve mutluluk verdi" dedi.

Neriman Cangül ise, valiliğin bayramlaşma töreni yapacağını öğrendiğini ve Adana'nın büyükleri ile bayramı geçirmek istediğini belirterek, "Allah Türkiye'mize, ordumuza, Başbakanımıza huzur versin. Hepinize huzurlu, mutlu günler olsun. Sağlıklı yaşam ve güç versin. Türkiye'mize huzur versin. Bak burada insanlar toplanmış ne kadar güzel bir şey değil mi? Yaşım geçip gidiyor, ama ruhum sizler gibidir. Yaşlı değilim, bir köşeye çekilip oturmak istemiyorum. Ruhum çıkana kadar mücadele edeceğim" diye konuştu.


İçinden geldiği için törene katıldığını söyleyen Neriman nine, "Ben severim böyle faaliyetleri. Sabah saate baktım 'giderim' dedim geldim. Bunun yaşla ilgisi yok. 62 senelik evliyim, beyim 92 yaşında öldü. 2 sene oldu öleli. Hep devlete yardım ettik. Ben ne ekmek ne kömür kuyruğuna gittim, bayramlaşmaya geldim" dedi.

Nerimen nine, daha sonra Vali Atış'ın eşi Berrin Atış ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın eşi Yıldız Durak ile uzun süre sohbet etti.

Bayramlaşmaya AK Parti Adana Milletvekili Ömer Çelik, 6. Kolordu Komutanı Korgeneral Nejat Bek, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2008 Pazartesi 11:38:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?