1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

Neşter zanlıları adliyede

DOKTORLARA İKİNCİ NEŞTER OPERASYONU

Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ihaleye fesat karıştırdıkları ve yapılmamış tahlilleri yapılmış gibi göstererek devleti 8 milyon lira zarara uğrattıkları iddiasıyla gözaltına alınan 2'si eski başhekim, 1'i eski hastane müdürü, 5'i başhekim yardımcıları, doktor ve medikal ürün satan firma yetkililerinin de aralarında bulunduğu 24 kişi adliyeye sevk edildi.

Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ihaleye fesat karıştırıldığı ve yapılmamış ihaleler yapılmış gibi gösterilerek devletin zarara uğratıldığı iddiasıyla 2010 Mart ayında operasyon düzenledi. Operasyonun ardından eski başhekimler ve doktorlar gözaltına alındıktan sonra Sağlık Bakanlığı hastaneye müfettiş gönderdi. Müfettişler hastanede yaptıkları incelemenin ardından ihaleye fesat karıştırıldığını ve yapılmamış ihaleleri yapılmış gösterilerek devletin 8 milyon lira zarara uğratıldığını tespit etti.

Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri bunun üzerine 2. kez Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çalışan ve daha önce başhekimlik, müdürlük yapmış kişileri teknik ve fiziki takibe aldı. Yapılan 12 aylık bir çalışma sonucunda müfettişlerin belirlediği gibi ihaleye fesat karıştırarak ve yapılmamış tahlilleri yapıldı gösterilerek devletin zarara uğratıldığı tespit edildi. Bunun üzerine polis, dört gün önce Neşter operasyonunun düğmesine basarak harekete geçti. İlk etapta 8 kişi gözaltına alınarak sorgudan geçti. Daha sonra ifadesi alınan ve bir suç unsuruna rastlanan 24 kişi emniyette gözaltında kalırken geri kalanlar serbest bırakıldı.

Polis ile Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Adana Defterdarlığı müfettişlerinin de katılımı ile 1 milyon evrak incelendi. Hastane içinde bazı kişilerin bilgisayarda yüklü dosyalar üzerinde yapılan değişiklikler ve usulsüz istemlerle 8 milyon liralık yolsuzluk yapıldığı belirlendi.

Yapılan operasyonda, eski başhekim Prof.Dr. Metin A., eski başhekim Atilla A., eski hastane müdürü Abdullah Ç., halen başhekim yardımcılığı yapan Dr. Ayten Ü., Dr. Çiğdem B., Dr. Şahin B., Dr. Yakup Ziya G., Haşim İ. ile Dr. Berna F., hastane müdür yardımcısı Handan S., hastane memurları Sebahat G., Ruşen O., Mustafa K., hastanenin bilgisayar sistemini düzenleyen firmada çalışan Halil İbrahim K., Hasan D., Mustafa Ç., Süleyman Ü., hastaneye medikal ürün satan bir firmada çalışan Ramazan B., Haydar S.,

Sultan K., Uğur Ç., Selim Ç., Çukurova Mal Müdürü Hacı Musa K. ve adı öğrenilmeyen 2 kişiyi gözaltına aldı. Şüpheli olarak gözaltına alınan kişilerin bazılarının bilgisayar ve bazı evraklarına da el konuldu. Polis ilk operasyonda gözaltına aldığı 9 kişiyi ikinci operasyonda da gözaltına aldı.

Zanlılar, bugün emniyetteki sorgularının bitmesinin ardından çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve yönetmek, devleti zarara uğratmak, ihaleye fesat karıştırmak, evrakta sahtecilik suçundan adliyeye sevk edildi.

DOKTORLARA İKİNCİ NEŞTER OPERASYONU
DOKTORLARA İKİNCİ NEŞTER OPERASYONU
DOKTORLARA İKİNCİ NEŞTER OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2011 Perşembe 12:07:00
Güncelleme :18 Şubat 2011 Cuma 14:15:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?