5
Mayıs
2024
Pazar
ADANA

Nice 12 yıllara...

12. Altın Koza Film, Kültür ve Sanat Festivali, çok sayıda sanatçının da katılımı ile Atatürk Parkı’nda düzenlenen törenle başladı. Daha çok ekonomik nedenlerle 7 yıldır düzenlenemeyen festivale büyük bir katılımla start verildi.

Festivalin başlaması nedeniyle Büyükşehir Belediyesi bandosu eşliğinde ata arabaları ve lastik tekerli trenlerle geçit merasimi yapıldı. Nostaljik görüntülere sahne olan Atatürk Caddesi üzerindeki geçit merasiminin ardından Atatürk Parkı’nda tören düzelendi. Törene Vali Cahit Kıraç, Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alper Akın, Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kazım Barışık ile Menderes Samancılar, Nur Sürer, Şemsi İnkaya, Cengiz Sezici, Ahmet Selçuk İlkan ve Yeliz Yeşilmen gibi çok sayıda sanatçı katıldı. Çoğu öğrenci çok sayıda vatandaş da sanatçılara yoğun ilgi gösterdi. Vatandaşlar ünlü isimlerle fotoğraf çektirmek için birbiriyle yarıştı.

Festivalin bugünkü programında Büyükşehir Belediyesi tiyatro salonunda kısa metrajlı, Cinemax ve Aripleks’de de uzun metrajlı film gösterileri yer alıyor. Festivalin açılışında Zeki Demirkubuz’un yönettiği ve Derya Alabora, Güven Kıraç ile Haluk Bilginer’in başrolünü paylaştıkları "Masumiyet" filmi Cinemax salonlarında gösterime Parklarda da bando gösterilerine yer verilen programda Merkez Park’ta konserler, havai fişek gösterileri düzenlenecek.
Altın Koza Film Kültür ve Sanat Festivali 5 Haziran’a kadar çeşitli etkinliklerle sürecek.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2005 Salı 13:38:31
Güncelleme :31 Mayıs 2005 Salı 16:56:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?