2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Nikahsız çift kalmayacak!

"Adana’da nikahsız çift bırakmayacağız" sloganıyla hareket eden Adana
Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, geçtiğimiz Mart ayında 2 bin 17 , Mayıs ayında da 1466 çifti resmi nikaha kavuşturmuştu.

"KADIN KİMLİK, ÇOCUK KİŞİLİK KAZANACAK"
Evli, ama resmi nikahsız yaşayan ailelerin ve çocuklarının sorunlu olduğunu hatırlatan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, ’’Çeşitli nedenlerden dolayı kocalar resmi nikah yapmıyor .Bu ailelerin çocuklarına nüfus kağıdı çıkarılamıyor.Okula gidemiyorlar, topluma yararlı fert olamıyorlar. DİE bu nedenle sağlıklı nüfus sayımı yapamıyor. Bundan da kentler zarar görüyor .Çünkü belediyeler nüfus oranına göre Devlet’ten para alıyor" dedi.

Çiftlerin resmi nikaha kavuşarak kadınların kimlik, çocukların kişilik
kazanacağının altını çizen Başkan Durak, "Daha önce 3 bin 500 çiftİ resmi nikaha kavuşturmuştuk. Özellikle kadınlann mutluluk gözyaşları hala hafızalarımızda" şeklinde konuştu.

"3.ŞÖLEN 21 ARALIK’TA BAŞLIYOR"
Daha önce de söylediği gibi evli olup ta nikahsız çift bırakmamaya kararlı
olduklarını vurgulayan Başkan Durak, 3.Toplu Nikah Şöleni’nin Yüreğir Serinevler Spor Salonu’nda 21 Aralık 2004 Salı günü başlayacağı ve 3 gün sÜfeceği müjdesini verdi.

3 Aralık 2004 günü sona erecek başvuruların mahalle muhtarlıkları ile
Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Müdürlüğü ’nde yapılabileceğini söyleyen Başkan Durak, şöyle dedi:"3. Toplu Nikah Şöleni ’nde de çiftler bir kuruş masraf yapmayacak. Gelinlik ve damatlıklar belediyemizce karşılanacak. Çiftlerin nikah cüzdanları da bizden hediyeolacak. Aynca, şölenin yapılacağı salonda çeşitli müzik etkinlikleri düzenlenecek.Evli ama nikahsız yaşayan çiftlerin bu imkandan yararlanmalarını istiyor , hepsini resmi nikah yapmaya davet ediyorum.’’

Kenthaber
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2004 Çarşamba 11:55:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?