5
Mayıs
2024
Pazar
ADANA

Nikahsız eş cinayetine ağır tahrik indirimi

Adana'da nikahsız yaşadığı eşini bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla 24 yıl ağır hapis cezası istemiyle yargılanan sanık, cinayeti ağır tahrik altında işlediği gerekçesiyle 6 yıl 8 ay hapse mahkum edildi.

5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanık Halil Bakıcı (29) hazır bulundu. 10 yıldır nikahsız yaşadığı Nilüfer İ. (29) adlı eşini, öldürdüğü iddia edilen sanık Bakıcı, "Eşimle ayrı yaşamaya başlamıştık. Çocuklarımı görmek için gittiğimde başka erkeklerle çekilmiş fotoğraflarını buldum. Konuşmak için bir araya geldiğimde ağır hakaret edince bende öldürdüm" dedi.

Mahkeme heyeti, şahit ifadelerini ve maktulün başka erkeklerle çekilmiş fotoğraflarını ağır tahrik indirimi saydı. Sanığı "kasten adam öldürmek" suçundan önce 24 yıl ağır hapis cezası veren mahkeme heyeti, daha sonra bu cezayı 8 yıl hapse indirdi. Halil Bakıcı'nın iyi halini de göz önünde bulunduran mahkeme heyeti cezayı 6 yıl 8 aya indirdi.

8 Ağustos 2003 günü Yüreğir Kaymakamlığı önünde meydana gelen olayda, Halil Bakıcı, kendisinden ayrı yaşayan 3 çocuk annesi Nilüfer İ.'yi cadde ortasında bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2005 Cuma 19:27:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?