1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

O hain korucu çıktı

Adana'da otobüs durağına zaman ayarlı A-4 patlayıcı koymak isterken yakalanan teröristlerden birinin Hakkari'de korucu olarak görev yaptığı öğrenildi.

Ramazan Bayramı'nda halkın yoğun olduğu lunapark, durak ve stat önlerine bomba koymak isterken pazar günü yakalanan terör örgütü mensubu 5 PKK'lının sorgusu devam ediyor. Teröristlerin sorgusunda kanlı planın detayları ortaya çıkıyor.

Kandilden gelen D.B.İ.'nin PKK'nın Kandil Dağı'ndaki Öz Savunma Birlikleri adı verilen bombacı okulundan geçen yıl mezun olduğunu Ramazan ayında Kandil'de Adana'da ses getirecek bir eylem yapılmasına karar verildiğini, bu nedenle Ramazan Bayramı öncesi Hakkari'de koruculuk yapan R.A. ve Diyarbakır'dan ismi belirlenemeyen iki kişiyle Adana'ya geldikleri öğrenildi.

Zanlıların; Adana'da B.Ş. ile görüşerek eyleme hazırlandıklarını söylediği bildirildi. D.B.İ.'nin bayram boyunca Adana'da, Hakkari'de koruculuk yapan R.A. ile birlikte önce lunaparka, ardından stat önüne, en son da durağa bombayı koymaya çalıştıkları belirlenirken, bombanın 30 dakikaya ayarlı olduğu, monte edilen masa saatine endeksli olduğu, fünyeyi ise cebindeki sigara paketine koyduğu, 5 kilogram A-4 patlayıcıyı yağ tenekesine gübre ile birlikte koyarak patlayınca daha fazla etki etmesini sağlamaya çalıştıklarını söylediği belirtildi. D.B.İ.'nin uzun zaman önce PKK'ya katıldığı son 2 yıldır da Kandil'de bomba eğitimi aldığı öğrenildi. Hakkari'de halen koruculuk yapan R.A. ise suçlamaları kabul etmedi.

"POLİS BOMBACIYI KANDİL'DEN ÇIKTIKTAN SONRA TAKİBE BAŞLADI"

Emniyet Genel Müdürlüğü seçimlerden sonra kanlı eylemlere başlayan PKK'nın Ramazan Bayramı'nda da kanlı bir eylem yapacağı istihbaratını alarak bayramda alarma geçti. Yapılan istihbarat çalışmalarında D.B.İ.'nin Kandil'den bayram öncesi Türkiye'ye girerek Diyarbakır'da 3 kişiyle buluşarak Adana'ya geleceğini öğrendi. Bunun üzerine terörist Türkiye'ye girdikten sonra takibe başlandı. Teröristler Adana'ya gelince takibe Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler devam etti. Bayram boyunca polis tarafından takip edilen teröristler önce lunaparka bombayı koymak istedi ancak burada polisin geniş güvenlik önlemi alması hem de parka Kürt kökenli vatandaşların gelmesinden dolayı vazgeçildi. Ancak polis takibe devam etti.

Teröristler pazar günü bomba koymak için stat önünü seçti ancak burada da yoğun güvenlik önlemi olunca bombayı koyamadılar. Teröristler son olarak Baraj Yolu'nda bir durakta keşif yaptıktan sonra bombayı buraya koymaya karar verdi. 2 kişi bombayı koymak istedi ancak polis bombacılara fırsat vermedi. Polisin, teröristleri bombayı sırt çantasında hazırladıkları sırada üzerlerine atlayarak etkisiz hale getirdiği öğrenildi.

Sorgulamaları devam eden zanlıların yarın adliyeye sevk edilmesi bekleniyor

iha
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2011 Çarşamba 16:36:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?