1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

O nine öldü!

Adana'da 97 yaşındaki kadın kendisine gasp ettikten sonra tecavüz eden şahsın ceza aldığını göremeden hayatını kaybetti.

Demetevler Mahallesi'nde 6 Ekim 2010'da tek başına yaşayan Ayşe U.'nun evine giren Mehmet Fatih A., zorla yaşlı kadının küpesini gasp ettikten sonra yaşlı kadına tecavüz ederek kayıplara kaçmıştı.

Daha sonra yapılan incelemede yaşlı kadının üzerine bulaşan sperm örneklerinden sanığa ulaşıldı. Bir hırsızlık suçundan yakalanan Mehmet Fatih A.'nın kan ve sperm örneklerinin DNA'sı yaşlı kadından alınan örneklere uydu.

DNA sonucu üzerine suçunu itiraf edip tutuklanan Mehmet Fatih A. hakkında 'Nitelikli yağma, nitelikli cinsel saldırı, nitelikli konut dokunulmazlığını ihlal etme ve mala zarar verme' suçlarından 39 yıla kadar hapis cezası istemi ile Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

İlk duruşmaya tekerlekli sandalye ile getirilen Ayşe nine, sanığı teşhis etti. Yatağında tespih çekerken sanığın pencere demirini kırarak içeriye girdiğini belirten yaşlı kadın, "Hırsız olduğunu söyleyip para istedi. Olmadığını söyleyince bıçak zoruyla küpelerimi aldı. Sonra da elbiselerimi parçalayıp, namusumu kirletti. 2-3 kez de yumrukla vurdu" dedi. Daha sonra, "Bu yaşta namusumu kirletti. Şikayetçiyim" diyerek sanığın yüzüne tükürdü.

Mehmet Fatih A.ise iftiraya uğradığını belirterek, "Ninem, atam yaşındaki kadına tecavüz etmedim" dedi.

Mahkeme heyeti, Adana Ruh Sağlığı Hastanesi'nden 'ruh ve beden sağlığı bozulmuştur' raporu verilen yaşlı kadını, raporu kesinleştirmek için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na sevk etti. 26 Ekim'de rapor için İstanbul'a gitmek için hazırlanan yaşlı kadın 24 Ağustos'ta hayatını kaybetti.
Yaşlı kadının ölümü avukatlar tarafından mahkemeye bildirildi.

Ayşe U., tecavüzcüsünün alacağı cezayı öğrenemeden hayatını kaybederken duruşmaya 18 Ekim'de devam edilecek. 

iha
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2011 Salı 14:53:42
Güncelleme :4 Ekim 2011 Salı 14:58:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?