3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Obama taktiğiyle başkanlığa aday

Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na AK Parti'den aday adaylığını açıklayan Avukat Yusuf Özer, ABD Başkanı seçilen Barack Obama'nın taktiğiyle seçimi kazanmayı hedefliyor.

2 yıl önce Obama'nın ofisinden randevu alarak ABD'yi ziyaret ettiğini ve Obama'nın seçim taktiklerini incelediğini belirten Özer, hedefinin ABD'deki değişim rüzgarını Türkiye'ye getirmek olduğunu söyledi.

2009 yerel seçimlerinde Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday adaylığını açıklayan Yusuf Özer, Obama'nın seçim taktiğinin kendisini de Adana'da zirveye taşıyacağına emin olduğunu ifade etti.

Özer, siyahi liderin tüm engellemeleri aşarak ABD'nin bir numaralı ismi olmasıyla başlayan değişim ve demokrasi rüzgarının en çok Türkiye'yi etkileyeceğini savunarak, "Obama'nın başlattığı, tüm dünyada hissedilecek değişim rüzgarı en çok Türkiye'de ve ilk olarak Adana'da fark edilecek. Çünkü Obama'dan etkilenerek ABD'de yaptığım incelemeler sonucunda ben de seçilme sürecimi 1 yıl önceden başlattım. Benzer taktiklerle hedefime doğru adım adım ilerliyorum. ABD'de yaşanacak yenilikçi ve özgürlükçü demokrasi rüzgarını memleketime getirmek en büyük amacım" dedi.

Özer, açıklamasında şunları kaydetti:

"Amerikalılar ırkçılığı bir yana bırakarak nasıl bir siyahiyi lider olarak kendilerine seçmişse benim Adana'da gerçek halk katmanlarının arasından çıkarak Adana'yı yönetecek mertebeye gelmem imkansız değildir. Bu amaçla ortaya koyduğum program beni adım adım Büyükşehir Başkanlığı'na taşıyacaktır. ABD şimdi bir değişim rüzgarı başlattı. Bu er ya da geç Türkiye'ye, ilk olarak Adana'ya gelecektir. Finansal kriz tüm dünyayı sarsarken Türkiye'yi çok abartı derecede etkilemedi. Ancak demokrasi ve değişim rüzgarı en çok Türkiye'yi etkileyecektir. Obama başardı, şimdi sıra bizde".

İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2008 Perşembe 18:47:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?