4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Obez müdürler karateyle zayıflayacak

OBEZ EMNİYET MÜDÜRLERİ KARATEYLE ZAYIFLAYACAK

Adana Emniyet Müdürlüğü'nün "Emniyet Mensupları İçin Sağlıklı Yaşam Destek Projesi" kapsamında obez polisler arasında yer alan 20 emniyet müdürü ile amiri karate yaparak zayıflayacak.

Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez'in talimatıyla başlatılan "Emniyet Mensupları İçin Sağlıklı Yaşam Destek Projesi" kapsamında 7 bin emniyet görevlisi arasından tespit edilen 545 obez polisten 20 emniyet müdürü ile emniyet amiri zayıflamak için spora başladı. Çukurova Üniversitesi'nde (ÇÜ) Beden Eğitim Spor Yüksek Okulu (BESYO) öğretim üyeleri kontrolünde spor yapmaya başlayan emniyet müdürleri ve amirlerine İl Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez de katıldı. Zayıflamaya karateyle başlayan 20 emniyet müdürü ile amiri müzik eşliğinde spor yaptı.

Adana Emniyet Müdürü Kesmez, birkaç haftadır sağlıklı yaşamla ilgili proje kapsamında spor yapmaya başladıklarını belirterek, "Eğitim şubemizin koordinesinde sorumlu müdür yardımcımızın takibiyle 545 tane obez personelimizin olduğu tespit edildi. Önce onlardan başladık. Diğerlerinin hepsi manken gibidir. Sağlıklı, sıhhatli. Bunlar da sağılıklı sıhhatli ama biraz abartılı kiloları var. Spor sonucunda bunlar da manken gibi olacak" dedi.

20'şer kişilik memur ve amir grubu olduğunu ve bu grubun karate, judo gibi sporlarla zayıflamaya çalıştığını kaydeden Kesmez, şunları söyledi:

"Bunları da geliştirip Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bir proje halinde vereceğiz. Arkadaşlarla beraber hep birlikte spor yapacağız. Tabii her zaman söylediğimiz gibi herkes işinin en iyisini yapacak. Bizim görevimiz, önce sokaklara hakim olacağız. Ama o sokaklara hakim olmak için de sağlıklı, sıhhatli olmamız lazım. Arkadaşların stres atması lazım. Sıhhatli olmamız sokaklara da yansıyacaktır. Ben emniyet müdürü olarak onlara sadece fazla mesai yaptırarak, görev yaptırmıyorum. Aynı zamanda sağlıklarından da sorumlu olduğumun bilinci içerisindeyim. Tüm kuruluşların amirlerinin böyle olduğunu biliyorum."

Kesmez, Adana Valisi İlhan Atış'a da projeyi sunduklarını, onun tarafından da projenin çok beğenildiğini ve diğer kurumlara önerildiğini kaydetti.

ÇÜ Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Mehmet Birbek ise, sporcu bir emniyet müdürünün gelmesinin her şeyi değiştirdiğini belirterek, "Emniyet mensuplarını sağlıklı yaşam destek projesini biz birlikte yapmaktan çok mutluyuz. Kilo sorunu olan 545 emniyet görevlisi, burada bilimsel çalışma yaparaktan, sporun kendi vücutları üzerindeki değişikliği hissederekten bir çalışma içerisine girdik. 5 kategoride değerlendiriyoruz. Önce spor nasıl yapılmalı; daha sonra karate sporu, aerobik egzersizler, test uygulamaları, pistte koşma nasıl yapılacağını, kilolarını nasıl vereceğini arkadaşlara öğretiyoruz. Çok zevkli bir çalışma. Toplam 11 hafta sürecek bir çalışma" diye konuştu.

OBEZ EMNİYET MÜDÜRLERİ KARATEYLE ZAYIFLAYACAK
OBEZ EMNİYET MÜDÜRLERİ KARATEYLE ZAYIFLAYACAK
OBEZ EMNİYET MÜDÜRLERİ KARATEYLE ZAYIFLAYACAK
İHA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2009 Cuma 10:35:03
Güncelleme :18 Aralık 2009 Cuma 11:17:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ahmet Er IP: 195.174.67.xxx Tarih : 18.12.2009 20:21:06

Canım Babama En İçten Sevgilerimle Başarılar