2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Obez polislere 'savaş' açtı

ADANA EMNİYET MÜDÜRÜ OBEZ POLİSLERİ ZAYIFLATMAYA KARARLI

Adana Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, göreve geldikten sonra 7 bin polis memurundan 545'nin obez olduğunu belirleyince üniversiteden destek alarak spora başlattı. Ancak, yazın sporu bırakan polisler tekrar kilo alınca Kesmez, sabah yürüyüşlerine başlayarak obeziteyle yeniden mücadeleye başladı.

Kesmez, yaklaşık 1.5 yıl önce Adana Emniyet Müdürlüğü görevine başladıktan sonra personelin aşırı kilolu olduğunu tespit ederek harekete geçmiş ve Çukurova Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu'ndan öğretim görevlileriyle birlikte bir çalışma başlatmıştı. Kesmez, polislere önce öğretim görevlileri tarafından konferans verilerek sağlıklı kilo verme nasıl olur onu öğretilmesini sağladı. Ardından 7 bin polisten obez olan 545 polisin üniversite yerleşkesi içerisinde spor salonunda spora başlamasını

sağladı. Bu uygulama geçen yıl kış boyunca devam etti. Her gün sabah ve akşamları farklı alanlarda spor yaparak zayıflamaya başlayan polisler Kesmez'in estiği sağlıklı kilolara ulaşmaya başladı. Ancak yaz aylarına gelindiğinde spor bırakıldığı için polisler tekrar kilo almaya başladı. Kesmez'in çabaları sonucunda obez sayısı 12'ye düştü. Yazın sporun bırakılmasından dolayı bu sayı tekrar yükseldi. Ancak, yapılan sporla 10 polis çok iyi şekilde zayıfladı.

Kesmez, bu durumun önüne geçmek için özellikle hafta sonları personel ile Yaşar Kemal Koşu ve Yürüyüş Parkuru'nda yürüyüş yapmaya başladı. Bugün sabah Kesmez, müdür ve müdür yardımcılarıyla birlikte yaklaşık 15 kilometre yürüyüş yaptı. Vatandaşlarında sabahın erken saatlerinde yürüyüş yaptığı gözlendi. Yürüyüş sırasında bir doktor ve ambulans hazır bulunduruldu. Yürüyüş parkuru alanında spor yapmak için aletlerin bulunması da dikkat çekti.

Kesmez, yürüyüşten sonra yaptığı açıklamada, hem vatandaşa örnek olmak için hem de kendi sağlıkları için spor yaptıklarını belirterek sözlerini şöyle tamamladı: "Obezite çalışması sonucunda kilolu polis sayısı azalmıştı ama yaz gelince tekrar çoğaldı. Şimdi bunun için tekrar spora başladık. Arkadaşlarımızın bazıları denetlenmeyeceğini sanıyor ama güzel zayıflayanlar durdu, birkaç kilo alanlar da oldu şimdi biz vites büyüttük. Dünya obeziteye doğru gidiyor, doktorlar bütün dünyada obezitenin bir hastalık

olduğunu söylüyor. Bunun hastalık olduğunu kabul edip tedavisini yapmamız lazım. Tabi kazandığımız paraları ilaçlara yatırmamamız lazım. Obeziteyi önlemenin en rahat ve güzel yolu da yürüyüş yapmak."

ADANA EMNİYET MÜDÜRÜ OBEZ POLİSLERİ ZAYIFLATMAYA KARARLI
ADANA EMNİYET MÜDÜRÜ OBEZ POLİSLERİ ZAYIFLATMAYA KARARLI
ADANA EMNİYET MÜDÜRÜ OBEZ POLİSLERİ ZAYIFLATMAYA KARARLI
ADANA EMNİYET MÜDÜRÜ OBEZ POLİSLERİ ZAYIFLATMAYA KARARLI
İHA
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2011 Pazar 11:35:04
Güncelleme :23 Ocak 2011 Pazar 23:29:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?