3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Öcalan'ın yeğeni gözaltında

Adana'da, terör örgütü PKK'nın sokak eylemlerini yönlendirdiği öne sürülen terörist başı Abdullah Öcalan'ın yeğeni Osman Keser ile Yakapınar Belde Belediye Başkan Vekili DTP'li Burhan Aras'ın da aralarında bulunduğu 17 kişi gözaltına alındı.

Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'a İmralı'da fiziksel şiddet uygulandığı iddiaları üzerine, PKK yandaşlarının sokak eylemlerini yönlendirdiği iddia edilen Öcalan'ın yeğeni Osman Keser ile Yakapınar Belde Belediye Başkan Vekili DTP'li Burhan Aras'ın da aralarında bulunduğu 17 kişi gözaltına alındı.

İl Jandarma Komutanlığı'nda sorgulamaları süren zanlıların, "halkı isyana kışkırtmak, güvenlik güçlerine saldırmak, gösteri ve yürüyüş kanunlarına muhalefet" suçlarından adliyeye sevk edileceği bildirildi.

Osman Keser, bir süre önce bir terörist cenazesinde yaptığı konuşma yüzünden tutuklanıp, açılan soruşturma kapsamında Yakapınar Belde Belediye Başkanlığı görevinden el çektirilmişti. Osman Keser'den boşalan başkanlık görevini de DTP'li Belediye Meclis Üyesi Burhan Aras vekaleten yürütüyordu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2008 Perşembe 17:54:16
Güncelleme :23 Ekim 2008 Perşembe 18:17:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?