4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

ÖDP milletvekili Uras Adana'da

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, AK Parti iktidarına karşı özgürlükçü bir sol yapılanma içerisine girdiklerini söyledi.

Alevi Bektaşi Birlikleri Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Derin ve Marmara Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof.Dr. Ahmet Çakmak ile birlikte basın toplantısı düzenleyen ÖDP İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, solda yeni bir oluşum süreci başlattıklarını söyledi.

Kendilerini "Özgürlükçü solcular" olarak tanımlayan bir grubun davetlisi olarak Adana'ya geldiklerini belirten Uras, yeni oluşumun ilk toplantısını da burada düzenlemekten mutluluk duyduğunu söyledi.

AK Parti iktidarına karşı iktidar seçeneği oluşturmaya çalıştıklarını belirten Uras, "Birlikte başarabileceğimiz inancıyla siyasetin köprüsü olmak için özgürlükçü bir sol seçenek inşa edeceğiz.Emek ve demokrasi mücadelesini birleştirmek önemli. AK Parti muhalefet boşluğu içinde istediğini yapıyor. 2007 seçimleri ve yerel seçimlerden çıkarttığımız sonuçları değerlendirmemiz lazım. Demokrasi, çokseslilik ve emek eksenli bir mücadele hattı ortaya çıkacak. Var olan yapılar sorunları çözseydi bu oluşuma gerek olmazdı. Slogan siyaseti yerine somut sorunlara somut çözümler bulan devrimci bir siyasi mücadelenin içine girdik. Bu yolculuğun başarıyla sonuçlanacağına inanıyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2009 Cumartesi 18:06:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?