2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Oğlunu döven babanın hapsi istendi

ADANA’da cebinden izinsiz para alıp harcadığını iddia ettiği 6 yaşındaki oğlunu kemerle döverek hastanelik ettiği ileri sürülen 49 yaşındaki Hüseyin Y. hakkında 5 yıl hapis istemiyle dava açıldı.

Onur Mahallesi’nde 29 Haziran 2006’da meydana gelen olayda iddiaya göre, 5 çocuk babası işsiz Hüseyin Y., pantolonun cebindeki 10 YTL’sini bulamadı. Eşi bir lokantada bulaşıkçılık yaptığı için evde bulunmayan Hüseyin Y., bu sırada eve elinde çikolatalarla gelen oğlu K.Y.’nin, cebindeki parayı aldığını düşünerek öfkelendi.

Baba Hüseyin Y. pantolonunun kemerini çıkararak minik oğlunu uzun süre dövdükten sonra evden çıktı. Babanın evden ayrılmasının ardından 9 yaşındaki A.Y., kardeşini, komşularının oğlu 10 yaşındaki M.E.Ç. ile birlikte Şakirpaşa Sağlık Ocağı’na götürdü. Sırtı ve göğsünde ezik ve morluklar olan çocuğun durumunu gören sağlık görevlileri polise haber verdi.

Sağlık ocağına gelen Çocuk Şube Müdürlüğü ve Şakirpaşa Polis Merkezi Amirliği ekipleri K.Y. ile konuşarak dayağın nedenini öğrenmeye çalıştı. Babasından korktuğu için önce polislere, ‘Merdivenden düştüm’ diyen çocuk, daha sonra gerçeği anlattı. K.Y., canının çikolata istediğini ve babasının cebinden sadece 50 Ykr aldığını belirterek, “Babam elimde çikolata görünce beni kemeriyle dövdü. Annem çalıştığı için evde yoktu” dedi.

ANNE: BENİ DE ÇOK DÖVDÜ

Çocukları ekip otosuna bindiren Çocuk Şube Müdürlüğü polisleri, Sanayi Çarşısı’nda bir lokantada bulaşıkçılık yapan anne 32 yaşındaki Emel Y.’nin yanına gitti. Polisleri bir anda karşısında görünce şoka giren Emel Y., sakinleştirildi. Hüseyin Y.’yi arayan polis, kontrol etmek için eve gittiği sırada, dayakçı babayı sokakta görüp gözaltına aldı.

Eşine, “Sen nasıl bir babasın, insan çocuğunu böyle döver mi” diye tepki gösteren Emel Y., “Bugüne kadar beni de çok dövdü. Ama bu kadar hiç olmamıştı. Cezasını çeksin” diyerek şikayetçi oldu. Gözaltına alınan baba ise oğlunun 50 YKr değil, 10 YTL'sini aldığını ileri sürerek dövdüğünü kabul etti. Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Hüseyin Y. hakkında, ‘Alt soya işkence ve yaralama” suçundan dava açıldı. Hakkında 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istenen Hüseyin Y., önümüzdeki günlerde Adana Sulh Ceza Mahkemesi’nde yargılanacak.

DHA
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2008 Cuma 11:12:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?