3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Oğlunun odasını müzeye dönüştürdü

Van'ın Gürpınar ilçesinde 9 yıl önce vatani görevi yaparken teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Komando Er Levent Özçakmak'ın annesi, oğlunun odasını müzeye dönüştürdü.

Evladına ait eşyaları burada toplayan şehit annesi, her gün oğlunun eşyalarını koklayıp öperek gözyaşı döküyor.

Jandarma Komando Er Levent Özçakmak'ın (20) ailesi oğullarının şehit olmasının üzerinden 9 yıl geçmesine rağmen evlatlarını bir gün bile unutmadı. Anne Meliha Özçakmak ve baba Mehmet Özçakmak geçtiğimiz Cuma günü Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Sınır Bölüğü'ne düzenlenen saldırıda 17 askerin şehit edilmesiyle yaralarının yeniden kanadığını ifade etti.

Oğlunun şehit edilmesinin üzerinden 9 yıl geçmesine rağmen acısının ilk gün ki gibi taze olduğunu söyleyen Meliha Özçakmak, oğlunun 6 aylık askerken hain bir kurşunla şehit edildiğini belirterek, "Oğlumu askerden sonra evlendirmeyi düşünüyordum. Ancak şehit oldu. Askerden bir daha dönmedi. Bir gün oğlumla Asri Mezarlığa gittiğimizde bana şehitlikte bir mezar göstererek 'Burası benim mezarım' demişti. Ben de ona kızmıştım. Ama oğlum gerçekten şehit oldu ve orası onun mezarı oldu. Kuzum, yavrum, ciğerim onu unutamıyorum" dedi.

Oğlunun üzerinden çıkan kanlı künyesi, parası, kamuflajı, tıraş takımı, kalemleri, cüzdanı, tabuta sarılı Türk bayrağını, fotoğraflarını ve son giydiği postalı atmayarak oluşturduğu müzeye koyduğunu, burada düğünü için aldığı eşyaları da sergilediğini anlatan Meliha Özçakmak, oğlunun künyesini öperek, "Kanıyla geldi künyesi. Yaram tazelendi. Yaralarım kanadı, kanlar aktı. Ciğerim gözüme kanlı yaşlar çöktü. Allah onların da gözlerinden kanlı yaşlar döktürür" diyerek gözyaşlarına boğuldu.
Oğlunu evlendirmek istediğini bu nedenle altın takı ve eşya aldığını, hatta buzdolabını almalarına rağmen oğlunun şehit olmasıyla beyaz eşya mağazasında kaldığını ancak ölünceye kadar oğlunun eşyalarını müze haline getirdiği oda da muhafaza edeceğini anlatan şehit annesi, ölmeden önce de bu odayı kızlarına bırakacağını kaydetti.

Her gün şehidin odasındaki eşyaları temizlediğini ve son giydiği postalını sanki oğlu giyecekmiş gibi silip kokladığını söyleyen şehit annesi, "Oğlum sanki postalını giyecekmiş gibi her gün hazırlıyorum. Onu kokluyorum öpüyorum. Van'a giderken giydiği son kıyafetini hiç yıkamadım. Çünkü hala oğlum kokuyor onun kokusu var üzerinde. Onu koklayınca o buradaymış gibi hissediyorum. Çocukken yaş gününde giydiği kirli tişörtünü atmadım. Birgün oğlum evlenirde çocuğuna giydiririm diye ama olmadı. Oğlum şehit oldu evlenemedi" diye konuştu.

Oğlunun askeri şapkasını giyen Meliha Özçakmak, kendisinin de askere alınmasını isteyerek, "Beni askere alsalar sürüne sürüne giderim. Yeter ki bu kan dursun. 17 şehit daha şehit verdik. Acılarım tazelendi. Yaralarım kanadı. Bu kan dursun. Gerekirse ben de askere giderim. Artık anaların ciğeri yanmasın. Bizim ciğerimiz yandı başka anaların ciğeri yanmasın" diyerek gözyaşlarına boğuldu.

Şehit babası Mehmet Özçakmak ise oğlunun şehit olacağını rüyasında gördüğünü belirterek, "Oğlum şehit oldu. Her şehit haberinde ciğerim yanıyor. 9 yıldır oğlumun fotoğrafıyla geziyorum. Onun askeri fotoğrafını tişörtüme bastırdım. O benim en küçük oğlumdu. Ama şehit oldu. Onu askerden gelince evlendirecektim. Annesiyle birlikte oğlumun odasını müze haline getirdim" diyerek gözyaşlarını tutamadı.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2008 Çarşamba 13:19:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
www.terorsehitleri.com IP: 194.27.241.xxx Tarih : 8.10.2008 15:15:07

Allah Sabır versin anacım..