3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Öğrenci filmleri yarışması sonuçlandı

15. Altın Koza Film Festivali kapsamında düzenlenen Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması'nda bu yıl "En İyi Film Ödülü"nü, "Gölün Kadınları" ve "Argu" adlı filmler paylaştı.

Altın Koza Film Festivali çerçevesinde, eğitim döneminde olan genç sinemacıları teşvik etmek ve başarıyı ödüllendirmek amacıyla gerçekleştirilen yarışmaya, son 1 yıl içinde yapılmış filmler katıldı. Başvuran 102 film arasından, ön değerlendirme sonucunda 32'si yarışmaya katılmaya hak kazandı.

Hiltonsa Oteli'nde düzenlenen toplantıda sonuçları açıklayan Seçici Kurul Üyesi, Sinema Yazarı Burak Göral, öğrenci filmlerinin hepsinin birbirinden değerli olduğunu ve seçmekte çok zorlandıklarını söyledi.

Sinema Yazarı Burak Göral, sanatçılar Mehmet Ali Bora, Feride Çetin, Feza Çaldıran ve Mehmet Eryılmaz'ın oluşturduğu Seçici Kurul'un yaptığı değerlendirme sonucunda "En İyi Film Ödülü", Mimar Sinan Üniversitesi'nden Emine Emel Balcı'nın yönettiği 'Gölün Kadınları' ile Anadolu Üniversitesi'nden Esra Çıra ve İhsan Öztürk'ün yönettiği 'Argu' isimli filmlere verildi.

Jüri Kurmaca Kategorisi'nde "En İyi Film Ödülü" Galatasaray Üniversitesi'nden Can Kılcıoğlu'nun yönettiği 'Yoldaki kedi' filmine verilirken, Marmara Üniversitesi'nden Can Öztüfekçi'nin yönettiği 'Ayak Altında' isimli film "Jüri Özel Ödülü"ne layık görüldü. Canlandırma Kategorisi'nde en iyi film, Anadolu Üniversitesi'nden Denizcan Yüzgül'ün yönettiği 'Aqarium' oldu.

Anadolu Üniversitesi'nden Mert Kızılay'ın yönettiği 'Yar' adlı filme ise "Jüri Özel Ödülü" verildi. Deneysel Kategori'de de Ankara Üniversitesi'nden Eray Mert'in yönettiği 'Ah Aklımdan Ölümüm Geçer' isimli film "En İyi Film" seçildi.

.
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2008 Cuma 13:26:07
Güncelleme :6 Haziran 2008 Cuma 13:31:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?