1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

Öğrenciler dersleri boykot etti

ÖĞRENCİLER DERSLERİ BOYKOT ETTİ

Adana'da Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) şifre iddialarını protesto için derslere girmeyen Hacı Ahmet Atıl Lisesi öğrencileri, okul önünde oturma eylemi yaptı.

27 Mart 2011 tarihinde 1 milyon 700 bin öğrencinin girdiği YGS'de soruların şıklarında şifre olduğu iddiaları nedeniyle Hacı Ahmet Atıl Lisesi'nde bir grup öğrenci, sınıflara girmeyerek dersleri boykot etti. Öğrenciler sabah saat 06.30'da okula gelen öğrencilerle tek tek konuşup, YGS'deki şifre olayını protesto için derse girmemeleri çağrısında bulundu. Bir bayan öğretmenin eylemin yasal olmadığı ve okulun uzağında yapılması gerektiği uyarılarına aldırmayan öğrenciler eylemlerine devam etti. Öğrencilerin

bir kısmı zilin çalmasıyla derse girerken, dersi boykot eden öğrenciler okulun giriş kapısına "YGS haksızlığına boyun eğme" yazılı pankart astı. Yanlarında getirdikleri YGS'ye hazırlık kitaplarını yırtıp yakan öğrenciler, ÖSYM'nin sınava girerken verdiği kalemi kırıp, silgi ve kalem açacağı attı.

2 saat süren oturma eylemine katılan Pınar Ezgi A., YGS'de yaşanan şifre olayını protesto ettiklerini söyleyerek, "YGS'nin iptal edilmesini istiyoruz. Çünkü önümüze birçok insan geçiyor ve hayatımızı etkiliyor. Bu yüzden dersleri boykot edip girmiyoruz" dedi.

İnci G. ise, resmen öğrencileri denek olarak kullandıklarını savunarak, "Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Geleceğimizi kullanmaya çalışıyorlar. Kendi ölçülerine bizi uydurmaya çalışıyorlar. Ama biz de buna karşıyız. Bu yüzden dersleri boykot ediyoruz" diye konuştu.

Dilara Y. da, YGS'ye girdiklerini, herkesin bir çaba harcadığını, günlerini, aylarını verdiklerini anlatarak, "Geçen yıl KPSS'de kopya iddiası çıkması, bu yıl YGS'de şifre iddiasının ortaya çıkması bizi çok etkiliyor. Emeklerimiz boşa gitti. Bu nedenle eylem yaparak, derslere girmiyoruz. YGS'yi, ÖSYM'yi ve başımızdaki insanları protesto edip, gereğinin yapılmasını istiyoruz" dedi.

Öğrenciler, daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

ÖĞRENCİLER DERSLERİ BOYKOT ETTİ
ÖĞRENCİLER DERSLERİ BOYKOT ETTİ
ÖĞRENCİLER DERSLERİ BOYKOT ETTİ
ÖĞRENCİLER DERSLERİ BOYKOT ETTİ
ÖĞRENCİLER DERSLERİ BOYKOT ETTİ
ÖĞRENCİLER DERSLERİ BOYKOT ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2011 Cuma 10:49:02
Güncelleme :19 Nisan 2011 Salı 22:22:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?