1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

Öğrenciler fidan dikti

KUR’AN KURSU ÖĞRENCİLERİ FİDAN DİKTİ

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde müftülük bünyesinde faaliyet gösteren Fatih Kur’an Kursu öğrencileri, Şardağı’na fidan dikerek kendilerine hatıra ormanı oluşturdular.

Elbistan E Tipi Kapalı Cezaevi karşısında bulunan Şardağı eteklerine kendi imkanları ile temin ettikleri 100 adet sedir ve çam fidanını toprakla buluşturan hafızlar, kendilerine özel bir hatıra ormanı oluşturabilmek için çalışmalara başladıklarını söylediler.

İlçe Kaymakamı Metin Maytalman, Elbistan Müftüsü Ramazan Tolan, Nurhak Müftüsü Şaban Soytekinoğlu, Fatih Hafızlık Kur’an Kursu öğreticileri ve hafız adaylarının katıldığı fidan dikiminde 100 adet çam fidanı toprakla buluştu.

Kaymakam Metin Maytalman da, fidanları dikmek kadar bakımlarının da önemli olduğunun altını çizerek, Hafızları diktikleri fidanların bakımını üstlenmeleri konusunda da uyardı.

Müftü Ramazan Tolan ise, “Fatih Hafızlık Kur’an Kursu öğrencileri ve öğreticilerinin kendi imkanları ile temin ettikleri fidanları hep birlikte burada dikiyoruz. Hafız olan ve ileride İmam Hatip olacak bu öğrencilerimizin ağaç sevgisini kalplerine yerleştirmek, onları alıştırmak için böyle bir etkinlik gerçekleştirdik. Bilindiği üzere dinimizde ağaç dikmek çok önemli bir harekettir. Peygamber efendimiz ‘Kıyametin kopacağını bilseniz dahi elinizde bir fidan varsa onu dikeceksiniz’ sözleriyle bizlere bir emir buyurmuştur. Bizlerde bu emri yerine getirmek ve vatandaşımıza örnek olmak için Böyle bir faaliyette bulunduk. İnşallah Elbistanlı kardeşlerimize örnek olması ve Elbistan’ımızı yeşillendirmek için herkes elinden gelen gayreti gösterecektir. Elbistan’ımızı hep kuru bir şekilde gördük. İnşallah yeni nesiller yeşil bir Elbistan olarak görecekler” diye konuştu.

Daha sonra çam fidanları özenle dikildi.

KUR’AN KURSU ÖĞRENCİLERİ FİDAN DİKTİ
İHA
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2011 Cumartesi 12:18:00
Güncelleme :7 Mayıs 2011 Cumartesi 13:27:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?