3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Öğrenciler kendi müzelerini kurdu

Adana'nın Ceyhan ilçesinde, ilköğretim okulu öğrencileri kendi müzelerini kendileri kurarak Ceyhan'da bir ilke imza attılar.

Ceyhan Sakarya İlköğretim Okulu öğrencileri, aile fertlerinin artık kullanılmayan ve eskimeye yüz tutmuş eşyaları, eski belgeleri, antika sayılabilecek eşyaları toplayarak bunları sergilemek için okul idaresine başvurdular.

Okul yöneticileri de böyle bir oluşumdan dolayı öğrencilere teşekkür ederek teklifi kabul ettiler ve serginin açılması gereken eşyalar bir sınıfta toplandı. Serginin açılışında konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yaylacı, amaçlarının gelişim sürecini öğrencilerin kavramasına katkı sağlamak olduğunu belirtti.

Yaylacı, öğrencilerin evlerinden getirdikleri ve öğretmenlerinin desteğiyle aralarında 100 yılı da aşan 200'ün üzerinde eşyayı sergilemeyi başardıklarını ifade ederek, "Kendi müzelerini kuran öğrencilerimize ve onlara destek olan öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. İnşallah bu etkinlik başka öğrencilerimize de örnek olur" dedi.

Müzenin açılışını Ceyhan Belediye Başkan Vekili Yusuf Yıldım ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yaylacı yaparken, açılışa öğrenci velileri de davet edildi.
Öğrencilerin kurduğu müze 9 Haziran'a kadar açık kalacağı bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2008 Cuma 18:38:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?