2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Öğrenciler memleketlerine dönüyor

"Gönül Köprüsü Projesi" kapsamında Adıyaman'dan Adana'ya gelen öğrenciler, yarın memleketlerine dönüyor.

Amacı; doğu illerinde eğitimini sürdüren ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerinin batı illerini, batı illerinde eğitimini sürdüren ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerinin doğu illerini ziyaret ederek ülkemizi daha iyi tanımalarını sağlamak, doğu-batı kaynaşmasını artırarak zihinlerde var olan ön yargıları yıkmak ve yeni gönül köprülerinin kurulmasını sağlamak olan "Gönül Köprüsü Projesi" kapsamında Adıyaman’dan gelen 2. grup misafir öğrenciler, yarın Adıyaman’a dönecek.

Adana’ya gelişlerinde Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı tarafından karşılanan öğrenciler, burada kaldıkları 5 gün süresince Adana’nın değişik yerlerini gezerek, kenti tanıma fırsatı buldu. Organize Sanayi Bölgesi, Çatalan Barajı, Merkez Park, Botaş Tesisleri gibi birçok yeri gezen Adıyamanlı öğrenciler, tiyatro, sinema, ağaç dikimi, Türkiye-Belçika basketbol maçı gibi sosyal, kültürel ve sportif etkinliklere de katıldı.

Adana'yla ilgili çok güzel şeyler duyduklarını söyleyen öğrenciler, buraya geldikten sonra bu söylenenlerin eksik olduğunu gördüklerini belirterek, "Adana, Türkiye’nin en güzel şehirlerinden biri olmalı. Burada bizi karşılayan, her zaman yanımızda olan, bize Adana’yı en güzel şekilde tanıtan, bizlerle birlikte kalan, bizi hiç yalnız bırakmayan Gönül Köprüsü İl Çalışma Ekibi'ndeki değerli öğretmenlerimiz bize anne ve babalarımızı aratmadılar. Adıyaman’a vardığımızda arkadaşlarımıza, ailemize, çevremize anlatacağımız çok güzel anılarla buradan ayrılıyoruz, birçoğumuz bugüne kadar hiç denize girmemiştik, Milli Eğitim Müdürümüz Abdulgafur Büyükfırat ve burada görevli öğretmenlerimizin girişimleri sayesinde hayatımızda ilk defa denize girdik, hatta bazı arkadaşlarımız bizi temsilen televizyon programlarına bile katıldı. Adana’ya geldiğimiz günden beri hayatımızda birçok ilki yaşadık. Bunun için Adana’da bizi karşılayan, gezdiren, bizimle kendi çocukları gibi ilgilenen öğretmenlerimize çok teşekkür ediyoruz" dediler.

Adıyaman’dan öğrencilerle birlikte gelen görevli öğretmenler de, burada çok farklı ve güzel günler geçirdiklerini ifade ederek, projenin en güzel şekilde yürütülmesi için ellerinden gelenin en iyisini yapan başta İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat olmak üzere Kredi ve Yurtlar Kurumu Adana Bölge Müdürü Selahattin Doğan, Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Akgül ve İl Çalışma Ekibi Koordinatörü Savaş Özkan ve ekipteki diğer öğretmenler İnci Varkara, Şengül İnan, Nilgün Lük, Abdulkadir Yeşilkuş ve Nuri Gürdil’e teşekkür etti.

Bu arada, Gönül Köprüsü Projesi İl Çalışma Ekibi, bu projeyle ilgili kurduğu internet sitesiyle de Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi. Bu siteyle, çocukların Adana’da gezdiği yerleri, katıldıkları kültürel ve sosyal etkinlikleri aileleri de görme imkanı buldu. Projenin sadece Adana ayağı ile ilgili değil; diğer bütün illerle ilgili sorular, istekler, şikayetler başka bir site olmadığı için Adana ekibinin açtığı siteye ulaştırılırken, istek ve şikayetler Bakanlığa bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2008 Salı 15:24:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?