4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Öğrenciler performanslarıyla büyüledi

Adana'da Alparslan İlköğretim Okulu öğrencileri 2008-2009 eğitim öğretim yılı sonunda düzenlenen etkinlikte velilere bir gösteri sundu.

Merkez Çukurova ilçesindeki Alparslan İlköğretim Okulu 3-B sınıfı öğrencileri öğretmenleri Yalçın Haytaoğlu yönetiminde bir gösteri düzenlendi. İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat'ın da katıldığı gösteriyi okulun çok amaçlı salonunda velilerine sergileyen minik öğrenciler babalarına en güzel babalar günü hediyesini sundular.

3-B sınıfı folklor ekibinin gösterisiyle başlayan programda öğrenciler velilere şiirler okuyup türküler söylediler. "Manda Gözü", "Hayat Bank" ve "Alışveriş Hastası" gibi 3 oyun sergileyen öğrenciler usta tiyatro oyuncularını aratmadılar.
Bir çocuğun babasını amansız hastalığından kurtarmak için yaptığı fedakarlığı anlatan "Hayat Bank" isimli oyunda minik öğrencilerin sergilediği performans salonda bulunan izleyiciler tarafından yoğun alkış aldı.

Gözyaşlarını tutmakta zorlanan veliler çocuklarıyla gurur duyduklarını ve onları bu şekilde her yönüyle dört dörtlük yetiştiren öğretmenleri Yalçın Haytaoğlu öğretmene çok şey borçlu olduklarını söylediler.

Törene katılan İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat, yaptığı konuşmada, burada okul veli öğrenci işbirliğinin en güzel örneklerinden birini gördüğünü, sosyal ve kültürel etkinliklerin eğitimin vazgeçilmez bir unsusu olduğunu vurgulayarak, "Bu güzel programı hazırlayan başta okul müdürümüz Ali Deniz' olmak üzere sınıf öğretmenimiz yalçın Haytaoğlu'na ve gösterinin asıl kahramanları sevgili öğrencilerime teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum" dedi.

Sınıf Öğretmeni Yalçın Haytaoğlu bu gösterileri üç yıldır hazırladıklarını çocukların akademik başarılarında olağanüstü bir artış gözlediklerini, bu faaliyetlerine genel kanı olan ders çalışmayı engellemek yerine arttırdığını ifade etti.

Program Müzik Öğretmeni Erol Kerküt'ün söylediği ve bütün izleyicilerin eşlik ettiği türkülerle sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2009 Cuma 15:52:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?