4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Öğrenciler sınav stresi attı

Öğrencileri sınav stresinden uzaklaştırmak için Final Dergisi Dershaneleri'nin düzenlediği 6'ncı geleneksel Satranç Turnuvası ve Fotoğrafya ile ortaklaşa yürütülen 5'inci geleneksel fotoğraf eğitimi sona erdi.

Kursa katılan öğrenciler öğrendikleri fotoğraf tekniklerini hayata geçirerek çektikleri fotoğraflarla bir de sergi açtı. Final Dergisi Dershaneleri'nin fuaye salonunda yapılan ödül töreninde, Satranç Turnuvasında dereceye giren öğrencilere ödülleri ve fotoğraf eğitimini başarıyla tamamlayan öğrencilere de katılım belgeleri dershane idarecileri ve öğretmenleri tarafından verildi.

Satranç Turnuvası sonunda hafta içi devresinde birinciliği Akın İnce, hafta sonu devresinde 12. sınıf birincisi Abdulkadir Tekin, 11. sınıf birincisi Mehmet Soyadlı, 10. sınıf birincisi Kemal Mutlu, 8. sınıf birincisi Uğur Özgür Batı, 7.sınıf birincisi Deniz Ekin Suğan, 6. sınıf birincisi Erdi Deviren oldu. Fotoğraf eğitiminde başarılı olanlara da başarı belgesi düzenlenen törende verilirken, 5 yıldır yardımlarını esirgemeyen Fotoğrafya yöneticilerinden Dr. Sefa Ulakan , Cem Akçura ve Sabri Taşlıel de ödül töreninde hazır bulundu.

Öğrenciler 3.5 ay içinde fotoğrafın anlamı ve yapısı, fotoğraf tarihi, filmlerin yapısı, obtüratör ve enstantane, diyafram ve pozlandırma, objektifler, alan derinliği, kompozisyon, ışık, dijital makinelerle gelen terimler ve kavramlar, menüler ve kullanımı, dijital fotoğraf çekerken dikkat edilmesi gereken konularla ilgili eğitim aldılar.

Ödül töreninde konuşan Final Dergisi Dershanesi Başmüdür Yardımcısı Semih Tanacı "Final Dergisi Dershaneleri olarak öğrencilerin sadece dersleriyle ilgilenmiyoruz yıl içinde onların kendilerine uygun bir sosyal faaliyetlerde bulunmalarını sağlayarak kişisel gelişimlerine, kendilerini tanımalarına yardımcı oluyoruz. Bununla birlikte motivasyonu arttırıcı çalışmalarla öğrencilerin sınav stresini azaltarak hedefledikleri üniversitelere girebilmelerinde yol gösterici oluyoruz " dedi.

Konuşmaların ardından öğrencilerin ilk sergisi dershanede açıldı

İHA
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2009 Cuma 11:17:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?