4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Öğrencilerden "Ata'ya saygı nöbeti"

ÖĞRENCİLERDEN

Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 71. yıl dönümünde tüm Türkiye'de törenlerle anıldı.

Adana'da ilköğretim okullarının izci grubunda bulunan öğrenciler, sabah saat 09.05'ten, 17.00'ye kadar Atatürk Parkı'nda bulunan Atatürk Anıtı yanında, "Ata'ya saygı nöbeti" tutarak Atatürk'ü ne kadar çok sevdiklerini gösteriyor.

Öğrenciler Atatürk'ün hayata gözlerini kapanış saati olan 09.05'te Atatürk Anıtı yanına gelerek 5'er dakika nöbet tutmaya başladı.

10 ilköğretim okulu Adana Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen 10 ilköğretim okulunun izci grupları, birer saat arayla değişiklik yaparak saygı duruşu ve saygı nöbetinde bulunuyor.

Saat 12:00'de ise nöbet sırası Akşemsettin İlköğretim Okulu'na geldi. Öğrenciler, koşarak Ata'ya saygı nöbetine başladı. Akşemsettin İlköğretim Okulu Sınıf Öğretmeni Ömer Berber (48), Atatürk'ün ölümünün 71. yıl dönümü nedeniyle öğrencilerin, "Ata'ya saygı nöbeti" tuttuklarını söyledi.

Akşemsettin İlköğretim Okulu 5/A Sınıfı Öğrencisi Mert Aruz, "Atatürk bu ülkeyi bize bıraktığı için ona borcumuzu ödemek adına nöbet tutuyoruz" dedi.

5/A sınıfı öğrencisi Furkan Olcan da Atatürk'e çok şey borçlu olduklarını, onu çok sevdiğini ve özlediğini söyledi.

5/A sınıfı öğrencisi Emine Aslan ise Atatürk'ü Türkiye'yi kurtararak çok güzel bir ülke oluşturduğu için çok sevdiklerini, bu nedenle ona saygı nöbetinde bulunduklarını ifade etti.

5/A sınıfı öğrencisi Dilara Beyza Önadlı ise Atatürk'ü çok erken kaybettiklerini, onu çok özlediklerini vurgulayarak, "O bu ülkeyi kurtararak bizim bugünlere gelmemizi sağladı. Onun için 5 dakika nöbet tutamak bile az. Atatürk'ü saygıyla anmak için nöbet tutuyorum. Atatürk'ü çok seviyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2009 Salı 13:57:01
Güncelleme :10 Kasım 2009 Salı 14:08:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?