4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Öğrencilerden 'eko okul' sergisi

Adana'da, Şoförler ve Otomobilciler Odası ile Toros Anaokulu öğrencileri, "Eko Okul" projesi kapsamında atık materyallerden yapılan ürünlerin yer aldığı bir sergi açtı.

Öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından çevre bilincinin oluşturulması amacıyla başlatılan "Eko Okul" projesi kapsamında Kenan Evren Bulvarı Toros Anaokulu önünde Şoförler ve Otomobilciler Odası Anaokulu ile birlikte sergi açtı.

Serginin açılışını gerçekleştiren Adana İl Milli Eğitim Şube Müdürü Sinan Özdoğan, "Eko Okul" programının ilköğretim okullarında çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek için uygulamaya konulduğunu belirterek, "Katılımcı yaklaşımı ile okullardaki öğrenciler hem çevresel konularda bilgi ediniyorlar hem de aileler, yerel yönetimleri ve sivil toplum kuruluşları çevresel konularda etkin rol alıyorlar" dedi.

Eko Okul projesi kapsamında üstün başarı sağlayan okullara Yeşil Bayrak ödülü verileceğini ifade eden Özdoğan, "Program bu yanı ile aynı zamanda bir ödül planı olma özelliğini de taşır. Yeşil Bayrak, uluslararası düzeyde tanınan ve saygınlığı olan çevre duyarlı okulu simgeleyen bir eko etikettir. Ödülün geçerlilik süresi iki yıldır. Bu sebeple ödülün her iki yılda bir yenilenmesi gerekmektedir" diye konuştu.

Özdoğan, programın uygulanmasının öğrencilere çevre konusunda olduğu kadar yaşamları boyunca kullanacakları ve başarılarını etkileyecek alışkanlıklar kazandıracağına dikkat çekerek, şunları kaydetti:

"Öğrenci grup üyesidir ve yeni bir kimlik geliştirir. Öğrenci grup çalışmasına katılır ve katılımcı bir yapı oluşturur. Soruları tanıma, çözüm üretme ve tartışma becerisi gelişir. Tüketim alışkanlıkları değişir, savurganlık önlenir. Doğal kaynakları koruma bilinci gelişir. Temiz ve düzeni sürekli kılar. Su ve elektrik tasarrufunu öğrenci eliyle yapılmasını sağlar."

Toros Anaokulu Müdürü Elif Kaya ise, "Eko Okul" bilincini çocuklara aşılamaya çalıştıklarını belirterek, "Bu doğrultuda okul yönetimi, öğretmenler ve tüm okul personeli olarak hepimiz bu programla ilgili sorumluluklarımızı yerine getirmeye çalışmaktayız. Geri dönüşüm ürünleri ile çeşitli proje çalışmaları, okul ortamında Eko Okullar Programı ile ilgili çeşitli drama çalışmaları, sokak sergileri ve sokak defilesi gibi aktiviteler yaptık ve yapacağız. Ayrıca evsel atıkları, atık yağları, atık pilleri velilerimizin de katkıları ile biriktirerek ilgili yerlere ulaştırıp çevremizin korunmasına katkıda bulunmaktayız. Çevreye duyarlı tüm insanların desteği ile de bu çalışmaların sürekliliğini sağlamaya çalışacağız" dedi.

Şoförler ve Otomobilciler Odası Anaokulu Müdürü Lütfiye Kılavuz da, atık materyaller kullanılarak yapılan kostümlerin öğrenciler tarafından sokak defilesinde sergilendiğini vurgulayarak, "Çocukların atıklardan yaptıkları eserler gün boyu sergilenecek. Sizlerde evinizde geri dönüşümü olan malzemeleri biriktirerek Toros Anaokulu ve Şoförler Odası Anaokuluna ulaştırarak, küresel ısınmanın etkilerini azaltmaya yardımcı olabilirsiniz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından anaokulu öğrencilerin atık materyallerden yaptığı ürünlerin sergilendiği "Eko Okul" sergisinin açılışı yapıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2009 Pazar 11:13:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?