1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

Öğrencilerden güldüren cevap

ÖĞRENCİLERDEN GÜLDÜREN CEVAP

Adana Valisi İlhan Atış, Orgeneral Bedrettin Demirel İlköğretim Okulu Anasınıfının açılışında öğrencilere, anasınıfını kimin yaptığını sordu. Öğrencilerin verdiği, “Tamirci” cevabı başta Vali Atış olmak üzere tüm katılımcıları güldürdü.

Adana Yeni Baraj Lions Kulübü tarafından yaptırılan Seyhan Orgeneral Bedrettin Demirel İlköğretim Okulu Anasınıfı düzenlenen törenle eğitime açıldı. Törende konuşan Yeni Baraj Lions Kulübü Başkanı Nükhet Paydak, eğitime verdikleri desteğin devam edeceğini söyledi. Anasınıfının çocuk eğitiminde büyük önem taşıdığını kaydeden Paydak, “Bu okulumuzda böyle bir sınıfı yapmamızdan ve çocuklarımızın burada eğitileceklerini bilmek bizleri mutlu ediyor” dedi.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesini kesen Vali Atış, anasınıfı öğrencilerinin hazırladıkları çalışmaları izledi. Küçük çocuklara anaokulunu kimin yaptığını soran Vali Atış’a öğrencilerin verdiği “Tamirci” cevabı herkese tebessüm ettirdi. Anasınıfının ardından okulun diğer sınıflarını da gezen Atış, ilköğretim öğrencilerine genel kültür soruları yöneltti.

Karşılarında vali görmenin heyecanına kapılan öğrenciler Atış’ın, “Atatürk kimdir, Kurtuluş Savaşı nedir, 5 Ocak nedir, Adana’da bulunan düşmanlar hangi millettendi, başbakan kim, Cumhurbaşkanı kim?” şeklinde yönelttiği sorular karşısında cevap vermekte zorlandılar. Bunu üzerine öğrencilere nasihatler veren Vali Atış, “Bakın çocuklar bu gibi soruları bileceksiniz. Derslerinize çok çalışın. Okulda bilgisayar varsa, evinizde bilgisayar varsa internete girin. Orada sizler için çok değerli bilgiler var, onlara bakın. İnternette sadece oyun oynamayın, bilgi de edinin. Oradan çok şeyler öğrenebilirsiniz”diye konuştu.

Vali Yardımcısı Halis Aslan, Seyhan Kaymakamı İsmail Hakkı Develi, Lions Kulübü Genel Başkanı Çağatay Firitoğlu, ve çok sayıda ilgilinin katıldığı törenin sonunda Vali Atış, anasınıfını yapan Yeni Baraj Lions Kulübü Başkanı Nükhet Paydak’a teşekkür plaketi verdi.

ÖĞRENCİLERDEN GÜLDÜREN CEVAP
ÖĞRENCİLERDEN GÜLDÜREN CEVAP
ÖĞRENCİLERDEN GÜLDÜREN CEVAP
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2011 Cuma 10:57:01
Güncelleme :7 Ocak 2011 Cuma 11:00:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?